Home Zájezdy, dovolená Zájezdy ŠVÝCARSKÝ ENGADIN - turistika s lanovkami
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

ŠVÝCARSKÝ ENGADIN - turistika s lanovkami

Celá ČR
16. 4. 2019 - 09:22
9 350 Kč
Prodávající

Popis

Turistika ve vysokohorském prostředí.
Lanovky v ceně zájezdu.

Turistika s maximálním využitím lanovek, jejichž cena je již zahrnuta v ceně zájezdu. Denně vás čeká výjezd lanovkou do horských výšin, třikrát budete mít možnost překonat výšku 3 000 metrů. Nečeká vás vysoké převýšení, túry jsou vedeny spíše do sestupu, vždy je sestup možno nahradit lanovkou. Zaujmou vás pohledy na zaledněné štíty, blýskavé hladiny údolních jezer i poutavá atmosféra mondénního vysokohorského střediska St. Moritz, v němž budete ubytováni. V ceně je veškeré jízdné lanovkami.

Program
1. den: odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu i v západních Čechách. Noční přesun do Švýcarska.
2. den: první pobytový den pouze lehký odpočinkový program. Dopoledne vycházka Dolním Engadinem z vesnice Ardez do Guarda. ÚDOLÍ ENGADINU – dlouhé údolí při říčce Inn, v němž se choulí rozkošné vesničky. Mnohé z nich se pyšní fasádami zdobenými malbami nebo sgrafity. ARDEZ – romantická vesnice se zříceninou hradu, malované domy, na jednom je překrásný výjev Adama a Evy v Rajské zahradě. GUARDA – hezké malované domy. HORNÍ ENGADIN – odpoledne lanovkou a pěšky pohodově na vrchol Piz Nair 3057 m. ST. MORITZ 1822 m (Svatý Mořic) - sportovní a lázeňské středisko obklopeno třítisícovými vrcholy.
3. den: BERNINAPASS 2093 m, lanovkou k chatě Diavolezza 2973 m. Poměrně krátká túra na Munt Pers 3207 m s panoramatickými výhledy na okolní zaledněné štíty a zpět k horní stanici lanovky, dolů opět lanovkou. Možnost vycházky k ledovci Morteratsch. BERNINA – nejvyšší pohoří Východních Alp a jedna z nejkrásnějších oblastí Švýcarska. Nejvyšším vrcholem je Piz Bernina 4049 m – královna Engadinu. Z České republiky to je také nejbližší čtyřtisícovka. BERNINAPASS 2358 m – romantické vysokohorské sedlo s jezerem.
4. den: SURLEJ 1805 m, lanovkou přes Murtel 2702 m na Corvatsch 3 295 m (kruhový výhled na okolní ledovce) a zpět do mezistanice Murtel. Túra přes sedlo Surlej do údolí Val Roseg a dál za pomoci koňského omnibusu do Pontresiny 1774 m. Lehká túra: lanovkou zpět do údolí a vycházky v oblasti St. Moritz. CORVATSCH – vynikající panorama, včetně výhledu na vrchol Piz Bernina 4049 m. PONTRESINA – rekreační středisko, z historických budov vyniká románská věž.
5. den: SILS 1803 m, lanovkou Furtchellas 2341 m. Panoramatická túra okolo šesti krásných engadinských jezer s výhledem na další jezera v údolí, zpět do údolí lanovkou. HORNÍ ENGADIN – odpoledne lanovkou a pěšky pohodově na vrchol Piz Nair 3057 m.
6. den: PONTRESINA 1725 m, lanovkou do stanice Alp Languard 2325 m, panoramatická túra k chatě Muottas Muragl 2453 m. Dolů lanovkou. Možnost krácení. CHAMANNA SEGANTINI – kruhový výhled na jezera Horního Engadinu z chaty nad St. Moritz v Graubündenu, možná potkáte i kozorožce. Ve večerních hodinách odjezd.
7. den: návrat v dopoledních hodinách.

Ubytování: hostel v rekreačním středisku St. Moritz, čtyřlůžkové pokoje s palandami a umyvadlem.
Stravování: bohaté snídaně. Možnost dokoupení čtyřchodové večeře za celkovou cenu 1 850,- Kč.
V ceně je zahrnuta: přeprava, 4x ubytování, 4x snídaně, jízdné lanovkami podle programu a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Švýcarsko
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
jiný
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
6-9 dní
Termín zájezdu - od
30.06.2019
Termín zájezdu - do
06.07.2019
Název letoviska / místa
St. Moritz
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hostel
Popis ubytovacího zařízení

ŠVÝCARSKÝ ENGADIN - turistika s lanovkami

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!