Home Zájezdy, dovolená Zájezdy ZAMAGUŘÍ A PIENINY - cyklistika
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

ZAMAGUŘÍ A PIENINY - cyklistika

Celá ČR
26. 5. 2019 - 14:46
6 250 Kč
Prodávající

Popis

Prielomom Dunajca na pltích i kole.
Cyklistické výjezdy do polské části Pienin.

Neobyčejně malebná oblast severní Spiše, jež je od zbytku země oddělena hřebenem pohoří Spišská Magura. Místní obyvatelé, zvaní goralé, si udrželi silné regionální povědomí a svébytné tradice. Typické je i výrazné nářečí. Goralé nežijí pouze na Slovensku, ale i v přilehlém Polsku, kam se pojedete také podívat. Pieninský národní park s Prielomon Dunajce patří k nejznámějším turistickým oblastem Slovenska. Jednotlivé trasy jsou vedeny po méně frekventovaných silnicích a po cykloturistických stezkách.

Program
1. den: odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu i na Moravě. Přesun na Slovensko. Cyklotrasa Magurské sedlo 949 m (hřeben Spišské Magury) – Spišské Hanušovice – Spišská Stará Ves – Červený Kláštor – Haligovce, celkem 28 km. Celá trasa vede z kopce nebo po rovině. Možnost odbočky do obce OSTURŇA, která je památkovou rezervací goralských usedlostí + 22 km.
2. den: cyklotrasa Haligovce – Červený Kláštor – Niedzica – Debno – Czorstyn – Stromowce – Červený Kláštor – Haligovce, celkem 62 km. Cyklotrasa je vedena okolo polské Czorstynské přehrady jen lehce zvlněným terénem. NIEDZICA – hrad opředený legendami leží nad Czorstynskou přehradou a dnes slouží jako muzeum. U hradu je tržiště. DEBNO – dřevěný kostel sv. Michaela Archanděla je zapsán na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. Czorstyn – zřícenina hradu ležící přímo nad přehradou. Z hradu pěkný výhled na hrad Niedzica, Belanské a Vysoké Tatry.
3. den: cyklotrasa Haligovce – Veľký Lipník – Lesnické sedlo – Lesnica – státní hranice – Szczawnica – Kroscienko – státní hranice – Prielom Dunajca – Červený Kláštor – Haligovce, celkem 40 km. Krátké stoupání na Lesnické sedlo, dále rovinatý terén. LESNICKÉ SEDLO – výhled na Pieniny včetně Třech korun, Belanské a Vysoké Tatry. SZCZAWNICA – polské lázeňské a rekreační středisko, možnost výletu lanovkou na vyhlídkové místo Palenica. KROSCIENKO – polské rekreační středisko. PRIELOM DUNAJCA – průjezd na kole atraktivní soutěskou, fantastické výhledy na pltě, okolní skály včetně Sokolice a Třech korun. ČERVENÝ KLÁŠTOR – klášter kartuziánů dnes slouží jako muzeum. Klášter je národní kulturní památkou.
4. den: cyklotrasa Haligovce – Veľký Lipník – Stráňavy – Hniezdno, celkem 20 km. Dál podle zájmu jednotlivých účastníků. Buď do Vyšných Ružbachů nebo na Lubovnianský hrad a skanzen, do každé lokality + 15 km. HNIEZDNO – exkurze do destilerie Nestville Park včetně degustace. Expozice lidových řemesel. Vyšné Ružbachy kůpele – lázeňské středisko, možnost vykoupání v termálním koupališti, travertinové jezírko. Stará Ľubovňa – možnost prohlídky hradu, kde se ukrývaly i polské korunovační klenoty, a skanzenu.
5. den: cyklotrasa Haligovce – Toporecké sedlo 802 m – Podolinec, celkem 20 km. PODOLINEC – město si udrželo historický ráz, renesanční zvonice, církevní památky. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 22.00 hodin

Stravování: polopenze.
Ubytování: jednoduché chatky.
V ceně je zahrnuta: přeprava, 4x ubytování, 4x polopenze a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Slovensko
Turistický region
Pieniny
Druh zájezdu
sportovní zájezd
Druh ubytování
bungalov
Stravování
polopenze
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
17.07.2019
Termín zájezdu - do
21.07.2019
Název letoviska / místa
Pieniny a Zamaguří
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
Goralský dvor Haligovce
Popis ubytovacího zařízení

ZAMAGUŘÍ A PIENINY - cyklistika

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!