Home Zájezdy, dovolená Zájezdy PAMÁTKY ZÁHOŘÍ (ZÁHORIE)
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

PAMÁTKY ZÁHOŘÍ (ZÁHORIE)

Celá ČR
8. 9. 2018 - 22:20
4 650 Kč
Prodávající

Popis

Krajina mezi moravským Slováckem a Bratislavou.

Cena: 4 650,-/4 450,- Kč

Na tomto poznávacím zájezdu s lehkou nepovinnou turistikou poznáte málo známé přírodní i historické krásy Záhoří. Krajina „za horami“, od zbytku země oddělená hřebenem Malých Karpat, řekou Moravou a Slováckem. Specifický region s mnoha unikáty a zvláštnostmi. Místní obyvatelé se svým nářečím, blízkým mluvě obyvatel jižní Moravy, jsou terčem vtipů lidí z jiných koutů Slovenska.


Program

1. den: odjezd v ranních hodinách. Přesun na západní Slovensko. Nejdříve pětikilometrová vycházka z části podle Baťova kanálu, s možností krácení, na Výklopník a rozhlednu Skalica. VÝKLOPNÍK – budova na Baťově kanálu sloužila k překládání lignitu z železnice na loď. Dnes slouží objekt jako vyhlídková věž. SKALICA – malá rozhledna. Výhled na Baťův kanál a hřebeny Bílých Karpat. SKALICA – město, utajená perla Slovenska schovaná mezi vinohrady. Budete překvapeni upraveností města a množstvím cenných památek. Jednou z velmi vzácných památek je románská rotunda sv. Jiří, případně gotický chrám a perly barokní architektury až po secesní skvost od D. Jurkoviče. BRANČ – zřícenina hradu ležící v malebné krajině s pěknými výhledy do okolí.

2. den: DĚVINSKÁ NOVÁ VES – při řece Moravě malé Muzeum železné opony. DĚVÍN – zrestaurovaný hrad, významná památka všech Slováků. Z vyhlídkové plošiny výhled. BRATISLAVA – prohlídka historického jádra města, hrad, dóm sv. Martina, Michalská brána, Stará radnice, prezidentský palác. KAMZÍK – nejvyšší stavba v Bratislavě s vyhlídkovou plošinou. Možnost návštěvy restaurace s panoramatickým výhledem. Alternativně lehká nenáročná túra ze Slavína na Kamzík.

3. den: CEROVÁ – vycházka na rozhlednu s výhledem na severní Záhoří a nejvyšší partie Malých Karpat. PLAVECKÝ HRAD – vycházka na bývalý královský hrad, dnes zřícenina s pěkným výhledem. PLAVECKÝ KRAS – patří k nejhezčím přírodním koutům na Slovensku, vycházka do Mokré doliny.

4.den: MALACKY – zastávka u nově opravené synagogy s pěkným průčelím v Habánském dvoře. VELKÉ LEVÁRE – vesnická památková rezervace, muzeum. ŠAŠTÍN – STRÁŽE – jedno z nejvýznamnějších poutních míst na Slovensku. Prohlídka baziliky minor P. Marie Sedmibolestné. ADAMOVSKÁ JEZERA – dřevěná rozhledna slouží především pro pozorování ptactva žijícího u blízkých jezer. KOPČANY – velkomoravský kostelík patřící k nejstarším dochovaným stavbám na Slovensku. Zastávka u cenného barokního hřebčínu. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 20.00 hodin.


Ubytování: hotel na Slovensku.

Stravování: snídaně. Možnost dokoupení večeří za 450,- Kč.

V ceně je zahrnuta: přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Slovensko
Turistický region
Západní Slovensko
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
27.09.2018
Termín zájezdu - do
30.09.2018
Název letoviska / místa
Záhoří
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hotel
Popis ubytovacího zařízení

PAMÁTKY ZÁHOŘÍ (ZÁHORIE)

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!