Home Zájezdy, dovolená Zájezdy ŠTIAVNICKÉ VRCHY
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

ŠTIAVNICKÉ VRCHY

Celá ČR
9. 7. 2017 - 22:17
4 650 Kč
Prodávající

Popis

Další zajímavé zájezdy:
www.hoska-tour.cz

Pěší turistika s pěknými výhledy.
Odpočinek v termálním koupališti.

zájezd č. 380

Pěší turistika s přihlédnutím na zdatnost a zájem jednotlivých účastníků. Štiavnické vrchy patří k velice cenným přírodním lokalitám. Nachází se zde i celá řada národních kulturních památek, chráněných architektonických a technických památek. Jsou zde i chráněné archeologické lokality. Velice bohatá je i místní flóra a fauna. V převážně listnatých lesích se objevují i největší karpatské šelmy jako je rys a medvěd. Nejvýznamnějším turistickým střediskem tohoto pohoří je bezesporu Banská Štiavnica s historickou částí města, která je památkovou rezervací.

Program:
1.den: odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu v Olomouci. Přesun na Slovensko. Túra: po červené značce Kopanice 622 m - sedlo Pleso 778 m - Kanderka 884 m - Tanád 938 m - sedlo Kameň - Paradaiz 939 m - Červená Studna - Banská Štiavnica, 4 hodiny. Přechod části atraktivního hřebene Štiavnických vrchů. Z jednotlivých vrcholů pěkné výhledy. BANSKÁ ŠTIAVNICA - historické jádro města je zapsáno na Seznam kulturního dědictví UNESCO. Město je však známo především díky velice bohaté hornické minulosti.
2.den: túra po zelené značce Počúvadlianské jezero 670 m - Sitno 1009 m -- naučná stezka Tatarská lúka - Štiavnické Bane - Banské muzeum v přírodě - Banská Štiavnica, 4,5 hodin. Túra je vedena na nejvyšší vrchol Štiavnických vrchů Sitno a po hřebenech s pěknými výhledy okolo Banského muzea v přírodě (včetně prohlídky podzemí) do Bánské Štiavnice. Výstup na Kalvárii, 1 hodina. POČÚVADLIANSKÉ JEZERO - umělé jezero, oblíbené místo letní rekreace. SITNO - nejvyšší vrchol Štiavnických vrchů s kruhovým výhledem, možnost občerstvení v turistické chatě. Banské muzeum v přírodě (skanzen) - možnost prohlídky včetně velmi zajímavé podzemní části. KALVARIA - nad městem soubor církevních staveb. Nejlepší výhled na město.
3.den: túra Banská Štiavnica - Červená studňa 790 m - Zlatý vrch 850 m - Sklené Teplice 360 m, 4 hodiny. ZLATÝ VRCH - z vrcholu kruhový výhled. SKLENÉ TEPLICE - lázeňské město ležící na úpatí Štiavnických vrchů. Možnost vykoupání v termálním koupališti.
4.den: túra Červená studna 790 m - Rumpovska - Jelenia skála - Vyhne, 3,5 hodiny. JELENIA SKÁLA - pěkné výhledy. VYHNE - nad obcí přírodní památka Kamenné moře.
V poledních hodinách odjezd, návrat do 20.00 hodin.


Ubytování: hotel v Banské Štiavnici.

Stravování: snídaně. Večeře individuálně v hotelové restauraci.

Cena: 4 650,-/4 450,- Kč.

V ceně je zahrnuta: přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Slovensko
Turistický region
Bardejovské kúpele
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
17.08.2017
Termín zájezdu - do
20.08.2017
Název letoviska / místa
Banská Štiavnica
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hotel
Popis ubytovacího zařízení

ŠTIAVNICKÉ VRCHY

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!