Home Zájezdy, dovolená Zájezdy NOVOHRADSKÉ HORY - FREIWALD
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

NOVOHRADSKÉ HORY - FREIWALD

Celá ČR
24. 2. 2018 - 21:01
4 350 Kč
Prodávající

Popis

K prameni Lužnice.

Cena: 4 350,-/4 150.- Kč


Zájezd pěší turistiky do Novohradských hor, které díky bývalému rozsáhlému hraničnímu pásmu nejsou tak zdevastovány civilizací. Návštěvníci zde mohou obdivovat rozsáhlé smrkové a bukové lesy, slunečné louky a především klid. Jedinečnost Novohradských hor spočívá ve vzácně zachovalé přírodě ušetřené zásahů člověka díky své poloze v bývalém pohraničním pásmu. V roce 2000 byl vyhlášen Přírodní park Novohradské hory. V programu jsou dva jednodenní výjezdy do malebného pohoříčka Freiwald, ležícího již na území Rakouska.


Program

1. den: odjezd v ranních hodinách, přesun do jižních Čech. NOVOHRADSKÉ HORY * NS HOJNÁ VODA – túra naučnou stezkou nejstarší přírodní rezervací u nás, která je tvořena pozůstatky přirozených smíšených lesních porostů s převahou přestárlých jedlí. KRAVÍ HORA 953 m – výstup z Hojné Vody. Na vrcholu vojenská hláska přestavěna na telekomunikační věž s rozhlednou. Po zdolání 130 schodů můžete z plošiny spatřit nejen okolní vrcholy, ale za pěkného počasí i Alpy. Pod vrcholem skalní útvary. DOBRÁ VODA – oblíbené letovisko. Dominantou obce je poutní kostel. Z terasy pěkný výhled. V kapli pramen s léčivou vodou.

2. den: FREIWALD * NORDWALD – vycházka v romantickém přírodním parku se žulovými balvany a rašeliništěm. Vyhlídková věž s kruhovým výhledem. KARLSTIFT – vycházka k prameni Lužnice. VIEHBERG 1112 m – nejvyšší vrchol Freiwaldu (rakouská část Novohradských hor). WEITRA (Vitoraz) – upravené historické jádro města, renesanční měšťanské domy, barokní sloup sv. Trojice.

3. den: FREIWALD * BLOCKHEIDE – vycházka přírodním parkem. Mohutné žulové bloky obklopené břízami, borovicemi a vřesem. Nejbližší podobné přírodní útvary jsou ve Skandinávii. Informační centrum s vyhlídkovou věží. MANDLSTEIN (Mandlový kámen) 874 m – vycházka na romantický vyhlídkový skalnatý vrchol. MOORBAD HARBACH – malebné lázeňské městečko. NEBELSTEIN (Mlhový kámen)1017 m – nejvyšší vrchol pohoří. Vycházka na vrcholové skalisko s křížem, odkud se otevírá kruhový rozhled na Třeboňskou pánev, Novohradské hory a rakouské Alpy.

4. den: NOVÉ HRADY – empírový zámek s parkem, rozsáhlý klášter, hrobka Buquoyů. Hrad je národní kulturní památkou. TERČINO ÚDOLÍ – národní přírodní rezervace. Túra 5 km dlouhou naučnou stezkou romantickým údolím. CUKNSTEIN – jedna z nejlépe zachovalých tvrzí. V odpoledních hodinách odjezd, návrat ve večerních hodinách do 20.00 hodin.


Ubytování: hotel.

Stravování: snídaně. Možnost dokoupení večeří za 390,- Kč.

V ceně je zahrnuta: přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Rakousko
Turistický region
Horní Rakousy
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
17.05.2018
Termín zájezdu - do
20.05.2018
Název letoviska / místa
Novohradské hory, Freiwald
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hotel
Popis ubytovacího zařízení

NOVOHRADSKÉ HORY - FREIWALD

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!