Home Zájezdy, dovolená Zájezdy PŘÍRODA JIŽNÍHO NORSKA
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

PŘÍRODA JIŽNÍHO NORSKA

Celá ČR
16. 5. 2016 - 21:23
12 450 Kč
Prodávající

Popis

Možnost výstupu na nejvyšší vrchol Skandinávie.
Do nitra norské přírody.

Poznávací zájezd do země vysokých hor, hlubokých fjordů a modrých ledovců. Letní dny tu jsou příjemně dlouhé s krásným počasím. Zavedeme vás na nejkrásnější místa ve středním Norsku, ukážeme vám nádherné fjordy, divokou krásu hor, spoustu vodopádů, průzračná jezera, ledovce a severskou flóru i faunu.


Program:
1.den: odjezd v ranních hodinách, přesun přes Německo do Rostocku. Večer nalodění a noční trajekt Rostock - Trelleborg. Trajekt odplouvá ve 22.45 hodin.

2.den: připlutí v 6.15 hodin. Přesun do horské části jižního Norska. SVINESUNDSKÁ ÚŽINA - na ostrově Tjörn odpočinek a vycházka, možnost vykoupání. Ubytování v údolí Gudbrandalen.

3.den: HEDDAL - největší a nejzachovalejší norský sloupový kostel. TELEMARK * parkoviště Eidsborg 600 m. Túra k Havraní rokli a zpět, 4 hodiny. Trasa údolím Djupedalen s nádhernými výhledy ke slavné Havraní rokli, která se proslavila zvláštní termikou. Patří k nejvýraznějším turistickým atrakcím v jižním Norsku. Telemark je idylickou lesnatou a jezernatou krajinou. GEILO - malebné horské letovisko. Ubytování v Geilu.

4.den: HARDANGERVIDDA * parkoviště Dyranut 1246 m. Túra či vycházka náhorní plošinou dle zdatnosti jednotlivých účastníků. Hardangervidda je největší náhorní plošinou v Evropě, leží v průměrné nadmořské výšce 1200 - 1400 m. VORINGSFOSSEN - vodopád, vycházka. EIDFJORDEN - trajektem přes fjord. VOSS - malebné město. Ubytování ve Vossu.

5.den: STALHEIMFOSSEN - vycházka podél romantického vodopádu. TVINNEFOSS - hezký závojový vodopád. SOGNEFJORD - fjord pozoruhodný svou délkou (přes 200 km) a svou hloubkou (přes 1200 m), trajekt Hella - Vangsnes. BREHEIMEN - parkoviště v údolí Jostedalen. Túra k ledovcovému splazu Nigardsbreen a zpět. Breheimen (Domov ledovců) je hornatá krajina s ledovci. Její jádro tvoří ledovec Jostedalsbreen, který je svou rozlohou největším ledovcem na evropské pevnině. Ubytování na konci fjordu Lustrafjorden ve Skjoldenu.

6.den: JOTUNHEIMEN - výjezd na parkoviště Juvasshytta 1750 m. Vycházka k ledovci. Možnost výstupu na nejvyšší vrchol Skandinávie Galhopingen s místním průvodcem. Jotunheimen (Domov obrů) je nejvyšším horským masivem severní Evropy. Je to také nejvíce navštěvovaná oblast, která je z velké části zaledněná, se spoustou jezer. LOM - dřevěný kostel, jeden z nejstarších v Norsku. Ubytování v oblasti Lomu.

7.den: DALSNIBBA - vyhlídkový vrchol. Další cesta nese název Orlí. GEIRANGERFJORD - vyhlídka na vodopád Sedm sester. Lehká túra. Dál po silnici trollů. NORDDALSFJORDEN - trajektem přes fjord. TROLLSTIGVEIEN - pozoruhodná silnice Trollů, zastávky na zajímavých místech. Vycházka. TROLLTINDAN - zastávka u úchvatné stěny Trollů. ROMSDALEN - pěkné údolí s mnoha vodopády. Ubytování v Dombasu.

8.den: RONDANE - výjezd na parkoviště Mysuseter - Spranget. Túra s přihlédnutím na zdatnost jednotlivých účastníků k malebnému jezeru Rondansvatner. Možnost půjčení kola či jízdy lodí po jezeře. Rondane je hodně navštěvované pohoří. Vysokohorská oblast je až na lišejníky chudá na vegetaci, je pokryta deskami z břidlice a štěrkem. Ubytování v údolí Gudbrandalen.

9.den: celodenní přesun přes Norsko a Švédsko. TANUM - vycházky ke skalním vitlyckým rytinám, 2 hodiny. Skalní kresby jsou zapsány na Seznamu památek UNESCO. Večer nalodění a noční trajekt s odjezdem ve 22.45 hodin Trelleborg - Rostock.

10.den: připlutí v 6.15 hodin. Celodenní přesun přes Německo, návrat v podvečerních hodinách.

Ubytování: bungalovy, chatky. Jsou nutné vlastní spací pytle.
Stravování: vlastní, k dispozici kuchyňky, někde mohou být pouze vařiče. Možnost objednání sterilovaných jídel v CK.
Cena: 12 450,-/11 950,- Kč.
V ceně je zahrnuta: přeprava, 7x ubytování, trajekty přes moře i fjordy podle programu a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Norsko
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
bungalov
Stravování
bez stravy
Doprava
autobus
Délka zájezdu
6-9 dní
Termín zájezdu - od
01.07.2016
Termín zájezdu - do
10.07.2016
Název letoviska / místa
jih Norska
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
bungalovy, chatky
Popis ubytovacího zařízení

PŘÍRODA JIŽNÍHO NORSKA

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!