Home Zájezdy, dovolená Zájezdy Německo - Orlí hnízdo
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Německo - Orlí hnízdo

Celá ČR
16. 10. 2020 - 18:19
Dohodou
Prodávající

Popis

Berchtesgaden je městečko v jihovýchodním koutě bavorského správního okresu Horní Bavorsko a správní středisko jižní části okresu Berchtesgadensko. Nejbližší větší město je Bad Reichenhall, nejbližší velkoměsto a oblastní regionální centrum je Salzburg, 15 km na jih na rakouské straně. Město obklopují Berchtesgadenské Alpy.

Adolf Hitler objevil v roce 1923 kouzlo berchtesgadenského údolí. Při převzetí moci v Německu nacionálními socialisty doznal Berchtesgaden množství změn. Obersalzberg byl zabrán nacistiský režimem a prohlášen jako vůdcovo osobní ochranné území s horským statkem uprostřed, a poté získán pozemek zčásti pod sílícím nátlakem. Také předimenzované berchtesgadenské nádraží je dalším svědectvím této megalomanie. Obyvatelé města byli režimu nakloněni jen málo. Proto bylo berchtesgadenské politické hnutí Weihnachtsschützen při denacifikaci pracovně zařazeno jako skupina „vzdorujících moci“. Dokonce i místní stranické a politické vedení z velké části sestávaly z přistěhovalců. I přes všeobecně známý politický symbolismus Berchtesgadenu, se letecké nálety 25. dubna 1945 omezily pouze na Obersalzberg. Kromě této výjimky neutrpěla městská infrastruktura ani zástavba téměř žádné válečné škody. Následné stažení nacionálně socialistických špiček, které stále ještě zůstávaly v Berchtesgadenu, mělo vytvořit předpoklad pro předání Američanům bez boje, kteří si Berchtesgaden ještě před koncem války vymínily jako jeden ze svých opěrných bodů.

Viditelné znamení, že je doba národního socialismu v berchtesgadenském kraji kriticky přijímána, však bylo uskutečnitelné teprve roku 1999 po stažení Američanů a počátečních protestech různých místních politiků proti zřízení Dokumentačního centra na Obersalzbergu.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Německo
Turistický region
Bavorské Alpy
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
jiný
Doprava
autobus
Délka zájezdu
více než 21 dní
Termín zájezdu - od
15.05.2021
Termín zájezdu - do
30.11.2021
Název letoviska / místa
Berchtesgaden
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
bez ubytování
Popis ubytovacího zařízení

Německo - Orlí hnízdo

Zavřít Zavřít
Prodávající
MKO Trans
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!