Home Zájezdy, dovolená Zájezdy OSTROVY RUJANA A USEDOM
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

OSTROVY RUJANA A USEDOM

Celá ČR
16. 5. 2016 - 19:10
7 850 Kč
Prodávající

Popis

Až na nejsevernější mys Arkona.
Rovinaté trasy s výhledem na moře.
zájezd č. 600

Pohodová pobřežní cykloturistika. Padl režim, padla i Rujana? V žádném případě. Oslnivě bílé křídové útesy lákají na největší německý ostrov Rujana každoročně nejen mnoho rekreantů, ale i cykloturistů na nově vyznačené stezky. Příroda je zde rozmanitá a na větší kopce tady takřka nenarazíte. Břehy jsou nízké, občas členité. Na pobřeží se vyskytuje mnoho písečných kos, přesypů a dun. Během cyklistických výletů si můžete odpočinout na některé z mnoha pláží a ochutnat rybí speciality, které nemají chybu.


Program - každý den je možnost krácené či prodloužené trasy.

1.den: odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu i v Praze a severních Čechách. Noční přesun na sever Německa.

2.den: RUJANA - cyklotrasa Lobbe - Seebad Thiessow - Klein Zicker - Lobbe - Ostseebad Sellin - Ostseebad Binz - Mukran - Sassnitz, celkem 53 km. Podle východního pobřeží po zpevněných, většinou však asfaltových cyklostezkách s výhledy na mořské pobřeží. SEEBAD THIESSOW - bílé písečné pláže, hustý smíšený les, slaniska, vlčí máky a chrpy, poloostrov ze tří stran obklopuje moře. OSTSEEBAD SELLIN - rekreační středisko, bílé pláže, historické centrum města, nedaleko biosférická rezervace. OSTSEEBAD BINZ - svérázná přímořská architektura, dlouhé pláže, lovecký zámeček Granitz, pěší promenáda s 370 m dlouhým molem. NEU MUKRAN - moderní přístav, odtud každý den vyplouvá několik trajektů do skandinávských a pobaltských zemí. SASSNITZ - největší a zároveň hlavní město ostrova, které žije rušným životem. Přímo ve starém přístavu si můžete prohlédnout vyřazenou ponorku pocházející z roku 1963 a navštívit některou z mnoha rybích restaurací.

3.den: RUJANA - cyklotrasa Dranske - mys Arkona - Putgarten -Vitt - Schaabe - Glowe, celkem 47 km. Lze dojet až na ubytování do Sassnitz, + 18 km. Podle severního pobřeží po zpevněných, většinou však asfaltových cyklostezkách s výhledy na mořské pobřeží. MYS ARKONA - nejsevernější 46 m vysoký mys. Na vyhlídkovou plošinu na majáku vede 150 schodů. Pod majákem je možné se vykoupat. Budete-li mít štěstí, můžete najít i kousek jantaru. VITT - malebná rybářská vesnička. PUTGARTEN - další romantická rybářská vesnice. SCHAABE - 8 km dlouhá pláž místy až 100 m široká. GLOWE - slunce, pláž a moře, ráj Baltského moře, rybářský přístav.

4.den: RUJANA - cyklotrasa v národním parku Jasmund, celkem 30 - 50 km. Většinou po zpevněných lesních cestách, zčásti po méně frekventovaných silnicích. NP JASMUND - duby pokrytý poloostrov. Na pobřeží křídové útesy s vyhlídkami. Nejznámější útes je 118 m vysoký Königsstuhl. Z vyhlídky vede přes 400 dřevěných schodů na pláž. Park je zapsán na Seznamu přírodního dědictví UNESCO.

5.den: USEDOM - cyklotrasa Peenemünde - Ostseebad Karlshagen - Ostseebad Zinnowitz - Seebad Koserow - Seebad Heringsdorf - Swinouscie, celkem 54 km. Podle pobřeží po zpevněných, většinou však asfaltových cyklostezkách s výhledy na mořské pobřeží. USEDOM - druhý největší ostrov v Německu. Turisty lákají krásné široké bílé pláže a malebná rekreační střediska. Typické jsou fasády s věžičkami, mramorovými sloupy a terasami, jež císařské Německo odkoukalo od francouzských středomořských středisek. PEENEMÜNDE - muzeum, které osvětluje vývoj kosmických letů. OSTSEEBAD KARLSHAGEN - jemné písečné pláže. HERINGSDORF - lázeňské město s vyhledávaným slaným pramenem. Určitě si v některé z četných restaurací dáte smaženého herringa nebo jinou dobrou rybí specialitu. SEEBAD AHLBECK - hezké lázeňské městečko. SWINOUJSCIE - prohlídka přístavního města, trajektem přes řeku Swinu.

6.den: cyklotrasa Wolinským národním parkem, celkem 30 - 60 km. WOLINSKI PARK NARODOVY - jeden z nejmenších polských národních parků. Vyhlídka na krásnou pobřežní morénu vytvořenou ledovcem. Malá zubří obora. MIEDZYZDROJE - lázeňské městečko s pobřežní promenádou a molem. Při pobřeží dlouhé pláže. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

7.den: návrat v dopoledních hodinách.


Ubytování: hotely.
Stravování: snídaně. Večeře individuálně v restauracích (možnost rybích specialit).
Cena: 7 850,-/7 500,- Kč. V ceně je zahrnuta: přeprava, 4x ubytování (3x v Německu, 1x v Polsku), 4x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Německo
Druh zájezdu
sportovní zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
6-9 dní
Termín zájezdu - od
01.06.2016
Termín zájezdu - do
07.06.2016
Název letoviska / místa
OSTROVY RUJANA A USEDOM
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hotely
Popis ubytovacího zařízení

OSTROVY RUJANA A USEDOM

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!