Home Zájezdy, dovolená Zájezdy Lombardie a Piemonte - bez nočních přejezdů
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Lombardie a Piemonte - bez nočních přejezdů

Královéhradecký kraj
22. 1. 2019 - 12:22
16 650 Kč
Prodávající

Popis

Nástupní místa
Hradec Králové, Chlumec nad Cidlinou, Poděbrady, Praha, Plzeň

1. den
Odjezd z Hradce Králové v 7.00 hodin, možnost nástupu v Chlumci nad Cidlinou, v Poděbradech, v Praze (Černý Most)a v Plzni. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa a přes Mnichov do Rakouska. Přejezd přes Brennerský průsmyk do Itálie, průjezd malebným horským údolím řeky Adige (hrady, pevnosti, vinohrady), večerní pozornost, ubytování v okolí města Verona.

2. den
Snídaně v hotelu, dopolední přejezd do Lombardie k návštěvě Bergama. Procházka historickým centrem unikátní městské části Bergamo Alta se seskupením jedinečných středověkých a renezančních budov na samém vrcholku kopce. Polední pozornost Odpoledne odjezd k jezeru Lago di Maggiore, ubytování v oblasti lázeňského střediska Stresa. Večeře v hotelu.

3. den
Snídaně v hotelu. Dopoledne zastávka u jezera Orta, pěší turistika na vrcholku Sacro Monte s výhledem na celé jezero, ostrov San Giulio s klášterem, na město Orta San Giulio s malebnými uličkami a domy v renezančním stylu. Přejezd do oblasti největšího města Verbania, možnost návštěvy vily Tarranto s nádherným botanickým parkem. Polední pozornost. Odpoledne fakultativně lodní výlet na Boromejské ostrovy, označované za perly jezera Lago Maggiore. Prohlídka nejznámějšího ostrova Isola Bella (Krásný ostrov) s bohatě zdobeným barokním palácem a s terasovitými zahradami, fontánami a bílými pávy. Ubytování opět na stejném místě, večeře v hotelu.

4. den
Snídaně v hotelu, celodenní výlet do jednoho z nejromantičtejších koutů Evropy na pomezí dvou států Itálie a Švýcarska. Zastávka v muzeu čokolády, příjezd k Lugánskému jezeru do největšího města v italsky mluvícím kantonu Ticino – Lugana. Město je pro svoji krásu též nazýváno „Rio de Janeiro starého kontinentu“, promenáda s květinovým parkem Civico, přepychové vily s moderní tessinskou architekturou. Dle počasí možnost koupání nebo návštěva vyhlídkových hor Monte Bré či San Salvatore. Polední pozornost. Odpoledne návrat do Itálie k jezeru a městu Como, krátká zastávka ve staré části města u dómu. Návrat na stejné ubytování, večeře v hotelu.

5.den
Snídaně v hotelu. Celodenní výlet do oblasti horského údolí Valle Anzasca a města Macugnaga, ležícího přímo pod nejvyšším alpským masivem druhé nejvyšší hory Evropy Monte Rosa – Dufourspitze (4 637 m n. m.). Prohlídka sportovního střediska se starými horskými domy s kamennou a dřevěnou architekturou, s muzeem pašeráků a dobyvatelů hor. Polední pozornost. Možnost výjezdu lanovkou, turistika s úžasnými výhledy na okolní čtyřtisícovky, ledovce, horská jezera a hluboká údolí. Ubytování opět na stejném místě, večeře v hotelu.

6.den
Snídaně v hotelu. Přejezd do hlavního města oblasti Lombardie – Milána (UNESCO), průmyslově nejvýznamnějšího a co do velikosti druhého největšího italského města. Centrum italské módy, finančnictví a obchodu, luxusních butiků a rušné atmosféry. Polední pozornost. Hrad Castello Sforzesco, dóm – jedna z nejkrásnějších gotických katedrál na světě, světově proslulé operní divadlo La Scala, obchodní pasáž Galleria Vittorio Emanuelle, osobní volno. Ubytování opět na stejném místě, večeře v hotelu.

7.den
Snídaně v hotelu, dopolední přejezd podél jezera do Švýcarska, návštěva malebné metropole kantonu Ticino - Bellinzony (UNESCO). Místo se strategickou polohou u křižovatky ke třem alpským průsmykům, tři mohutné hrady, románské kostely a spousta historických domů v pastelových barvách. Jedinečnou atrakcí jsou hradby s cimbuřím, ze kterých je nádherný výhled od bellinzonských pevností až k jezeru Lago Maggiore. Oběd samostatně. Průjezd oblastí průsmyku St. Bernardino a údolím řeky Rýn přes Rakousko do Německa. Večerní pozornost, ubytování.

8.den
Snídaně v hotelu, dopolední zastávka v Norimberku (UNESCO), ve druhém největším městě Bavorska. Prohlídka královské cesty s malebnými mosty a lávkami přes říčku Pegnitz, četné kostely, uličky s hrázděnými domy, dominanta císařského hradu, hradby a věže okolo starého města, osobní volno. Návrat do Prahy a Hradce Králové ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje
welcome drink
7x ubytování ve dvoulůžkových pokojích
7x snídani v místě ubytování
5x večeři v místě ubytování
7x studenou stravovací pozornost od stewarda (1.-7.den)
dopravu zájezdovým autobusem s klimatizací a WC
služby stewarda
komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu
pojištění záruky pro případ úpadku CK dle zák. 159/1999 Sb.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Itálie
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
plná penze
Doprava
autobus
Délka zájezdu
6-9 dní
Termín zájezdu - od
19.07.2019
Termín zájezdu - do
26.07.2019
Název letoviska / místa
Stresa
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
Stresa
Popis ubytovacího zařízení

Lombardie a Piemonte - bez nočních přejezdů

Zavřít Zavřít
Prodávající
Jiří Kamínek
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!