Home Zájezdy, dovolená Zájezdy FRANCOUZSKÁ RIVIÉRA NA KOLE
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

FRANCOUZSKÁ RIVIÉRA NA KOLE

Celá ČR
4. 3. 2019 - 20:13
10 350 Kč
Prodávající

Popis

Scenerie Grand Canyonu.

Francouzská riviéra s více než 120 km okouzlujícího pobřeží a bohatou historií u Středozemního moře v blízkosti Přímořských Alp. Nejznámějšími středisky jsou St Tropez, Antibes, Cannes, Nice, Monako a Menton. Navštívíte nejen centrum světové kosmetiky v Grasse, ale budete obdivovat i Grand Canyon du Verdon, nejvelkolepější přírodní výtvor svého druhu v Evropě. Provensálská vesnička Moustiers-Ste-Marie, vklíněná v hluboké skalní rokli, patří mezi nejvíce navštěvovaná místa v celé Francii. Monte Carlo, kde se jezdí jeden z nejatraktivnějších závodů Formule 1 na světě, je známé také svým kasinem a jachetním přístavem. V každé malé hospůdce můžete ochutnat výborné francouzské víno. Neopakovatelné gastronomické zážitky anebo prostě jen tak „umění žít“, to je Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Program
1. den: odjezd v dopoledních hodinách, možnost nástupu v západních Čechách. Noční přesun do Francie.
2. den: cyklotrasa GRASSE – Cannes – Antibes – NICE. Celkem 63 km (+120/-890 m).
Start první etapy je na historické cestě Route Napoleon v sedle Col du Pilon vysoko nad GRASSE – hlavním městem parfémů. Po krátkém sjezdu se vám otevře nádherný pohled na město a katedrálu. Projedete úzkými uličkami centra Grasse (parfumerie) a dále po silnicích s provozem pokračujete údolím do CANNES, které je slavné nejen díky filmovému festivalu, ale také plážemi se zlatým pískem. Projedete několika přístavy s jachtami přes poloostrov Cap d´Antibes do města historického střediska s přístavem jachet ANTIBES (hrad a pevnost). Dál budete pokračovat do střediska NICE, kde na předměstí bude cíl první etapy.
3. den: cyklotrasa CANNES – Saint-Raphaël – Fréjus – Port Grimaud – SAIN TROPÉZ. Celkem 70 km (+270/-290 m), zkrácená etapa 40 km.
Z La Napoule se vydáte pod pohoří ESTERAL, které vás ohromí červenohnědým zabarvením v kontrastu s azurovou modří Středozemního moře. Nádherné divoké útesy padající přímo do moře s malými plážemi jsou neopakovatelným zážitkem na Azurovém pobřeží. Po trase budete obdivovat letoviska Saint-Raphaël, Fréjus a Sainte Maxime. Nahlédnete i do „Francouzských Benátek“ PORT GRIMAUD, odkud je to již blízko do cíle naší etapy v SAINT TROPÉZ, které proslavila jak Brigitte Bardotová, tak i Luise de Funes ve slavných četnických komediích. Samozřejmě navštívíte známou četnickou stanici, dnes muzeum Gendarmerie. Na promenádě u jachetního přístavu můžete nadechnout atmosféru známého letoviska.
4. den: odpočinkový den, koupání, individuální cyklistická trasa.
5. den: cyklotrasa CASTELLANE – GRAND CANYON du Verdon – LAC de SAINTE CROIX. Celkem 77 km (+1700/-1940 m), zkrácená etapa 25 km (+360 m nebo 40 km +580 m).
Jedinečný zážitek v Horní Provence nabízí nejdelší soutěska na našem kontinentu (20 km), jejíž příkré stěny dosahují hloubky až 700 m. Kromě pestré flóry je možné pozorovat orla skalního, který se vznáší v hloubi kaňonu. Přes vesnici
LA PALUD se přesunete do MOUSTIERS Ste. Marie, kde je nádherné panoráma a kaple, která se tyčí vysoko nad městem pod skalními stěnami. Etapa je ukončena na jezeře LAC de SAINTE CROIX, kde se zrcadlí konec soutěsky Gorges du Verdon.
6. den: cyklotrasa NICE – MONTE CARLO (Monaco) – MENTON. Celkem 55 km (+420/-430 m).
Závěrečná etapa po Francouzské riviéře nás provede největším střediskem NICE, nazývaným perlou Azurového pobřeží. Projedete známou Anglickou promenádou, uvidíte otisky slavných hvězd stříbrného plátna, vyfotíte se nad přístavem a zajedete na poloostrov Saint-Jean-Cap-Ferrat. Podíváte se ke knížecímu paláci MONACO, navštívíte katedrálu Notre Dame a terasy nad útesy s exotickou flórou s vyhlídkou na oceánografické muzeum. Projedete si na kole část městského okruhu F1, vyfotíte také světoznámé Casino nad přístavem plným honosných jachet. Vaše putování na pobřeží CÔTE AZUR ukončíte v MENTONU, ležícím na francouzsko-italské hranici. V podvečerních hodinách odjezd, noční přesun.
7. den: v odpoledních hodinách odjezd.

Ubytování: hotel, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.
Stravování: snídaně. Večeře individuálně v restauracích.
V ceně je zahrnuta: přeprava, 4x ubytování, 4x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Francie
Turistický region
Azurové pobřeží
Druh zájezdu
sportovní zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
6-9 dní
Termín zájezdu - od
18.05.2019
Termín zájezdu - do
24.05.2019
Název letoviska / místa
Francouzská riviéra
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hotel
Popis ubytovacího zařízení

FRANCOUZSKÁ RIVIÉRA NA KOLE

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!