Home Zájezdy, dovolená Zájezdy PAMÁTKY PAŘÍŽE A VERSAILLES
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

PAMÁTKY PAŘÍŽE A VERSAILLES

Celá ČR
17. 11. 2020 - 23:09
6 180 Kč
Prodávající

Popis

Svatyně umělců z celého světa.

Paříž se pyšní mnoha historickými památkami, které přijíždějí obdivovat ročně miliony návštěvníků. Nikdo si nenechá ujít světoznámé památky, jako je Notre Dame, Eiffelova věž, Louvre, ostrov Ile de la Cité a Sacre Coeur. Na světě je jen málo turisticky zajímavějších míst, než je Paříž.

Program
1. den: odjezd v odpoledních hodinách, možnost nástupu i v západních Čechách, noční přesun do Paříže.
2. den: PAŘÍŽ * TROCADÉRO – z terasy pěkný výhled. EIFFELOVA VĚŽ – symbol Paříže. Možnost výstupu do druhého či třetího patra, které je ve výšce 276 m. Za jasného počasí je vidět i katedrála v Chartres. MARTOVO POLE – rozlehlý park z větší části s typickou francouzskou zahradní architekturou. PALÁC INVALIDŮ – monumentální komplex staveb, v královském kostele hrobka Napoleona I. PONT NEUF – nejstarší most v Paříži. CONCIERGERIE – královský palác, později vězení. Sainte Chapelle (Svatá kaple) – jeden z nejvýznamnějších architektonických výtvorů západního světa, kaple, která je klenotem gotického stavitelství, byla postavena pro uchování křesťanských relikvií. NOTRE – DAME – slavná katedrála. Impozantní interiér, západní průčelí s portály, barevné mohutné rozety, okázalý opěrný systém.
3. den: VERSAILLES – za Ludvíka XIV. centrum politické moci ve Francii. Prohlídka jednoho zámeckého okruhu. Vycházka do francouzské zahrady. PAŘÍŽ * LA DÉFENSE – obchodní čtvrť s mrakodrapy. ARC DE TRIOMPHE (Vítězný oblouk) – z vyhlídkové plošiny neobyčejné panorama. ELYSEJSKÁ POLE – hlavní obchodní třída. MONTMARTRE – kopec je spjat s uměleckým životem. Na náměstí Place du Tertre se scházejí malíři a karikaturisti. Můžete si zde koupit téměř jakýkoliv obraz nebo si nechat namalovat svůj portrét. SACRE COEUR – z terasy nádherný výhled na město. MOULIN ROUGE – známý zábavní podnik. CONCORDE (Náměstí Svornosti) – jedno z nejkrásnějších náměstí na světě, místo popravy Ludvíka XVI. a Marie Antoinetty. PLACE VENDOME – sloup Vítězství, Hotel Ritz, dům, ve kterém zamřel Chopina. ELYSEJSKÝ PALÁC – sídlo prezidenta. LA MADELEINE – kostel sv. Máří Magdalény vybudován ve stylu řeckého chrámu. MOST ALEXANDRA III. - nejkrásnější z pařížských mostů.
4. den: PAŘÍŽ * prohlídka některého muzea. Alternativně prohlídka města. Výlet lodí po Seině. MUSÉE DU LOUVRE – nejslavnější muzeum, evropské malířství a sochařství, orientální, egyptské, řecké, etruské a římské umění. MUSÉE D´ ORSAY – nejvýznamnější impresionistická sbírka v Paříži. MUSÉE PICASSO – cesta za Picassem, sochy, kresby a keramika. V podvečerních hodinách odjezd. REMEŠ – večerní zastávka u katedrály. Noční přesun.
5. den: návrat v odpoledních hodinách.

Ubytování: hotel, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.
Stravování: snídaně.
V ceně je zahrnuta: přeprava, 2x ubytování, 2x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Francie
Turistický region
Paříž
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Úroveň ubytování
***
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
12.05.2021
Termín zájezdu - do
16.05.2021
Název letoviska / místa
Paříž
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
Campanile Saclay
Popis ubytovacího zařízení

PAMÁTKY PAŘÍŽE A VERSAILLES

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!