Home Zájezdy, dovolená Zájezdy Krásy Provence - bez nočních přejezdů
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Krásy Provence - bez nočních přejezdů

Královéhradecký kraj
20. 2. 2019 - 12:19
12 990 Kč
Prodávající

Popis

jedna z nejkrásnějších oblastí Francie
červené skály „Colorado Provencal“
oblast kouzelných vesniček a krásné přírody
turistika v různorodé krajině
Pont du Gard – římský akvadukt (UNESCO)
Lyon, Avignon, Arles, Orange (vše UNESCO)
vinařská oblast – Châteauneuf-du-Pape
růžové víno, levandule, keramika

Nástupní místa
Hradec Králové, Chlumec nad Cidlinou, Poděbrady, Praha, Plzeň

1. den
Odjezd z Hradce Králové v 7.00 hodin. Možnost nástupu v Chlumci nad Cidlinou, v Poděbradech, v Praze (Černý Most) a v Plzni. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa. Průjezd po trase Norimberk, Karlsruhe, Freiburg do Francie na ubytování, večerní pozornost.

2.den
Odjezd v ranních hodinách (v 7:00), snídaně, dopolední přejezd do ojedinělé, výjimečně krásné a urbanisticky zachovalé středověké vesnice Pérouges. Procházka úzkými a klikatými uličkami s prastarými kamennými domy. Polední pozornost. Přesun historickou spojnicí mezi severní Evropou a Středozemním mořem, údolím řeky Rhone do Provence. Odpolední návštěva bývalého římského centra, města Vienne. Ukázka pamětihodností z období antiky (chrám Temple d‘Auguste et de Livie, zbytky antického divadla, obranné zdi, akvadukty, římské silnice) a katedrála St-Maurice z období románského i gotického. Večeře samostatně. Nocleh v oblasti Orange.

3.den
Snídaně v hotelu, dopolední prohlídka a turistika ve vápencové oblasti opuštěného pevnostního města Les Baux de Provence. Možnost návštěvy bývalého sídla provensálské šlechty, procházka turistickou oblastí s mnoha stánky a obchůdky či turistika v oblasti tajuplných skal a vyhlídek v části „Pekelného údolí“. Polední pozornost. Odpoledne přejezd do Arles (UNESCO), kulturního střediska oblasti Provence. Město umělců Gauguina a van Gogha, zastávka u mostu známého z jeho obrazů, divadlo a římský amfiteátr. Dále pobyt v oblasti delty řeky Rhony, v národním parku Camargue. Kraj známý svou unikátní flórou a hlavně faunou. Močálovitá krajina s růžovými plameňáky, stády bílých polodivokých koní, černých býků, lagunovými jezery, rýžovými poli a rozsáhlými slanisky a mokřady. Večeře samostatně, návrat na stejné ubytování.

4.den
Snídaně v hotelu, dopolední návštěva slavného římského akvaduktu Pont du Gard, kolosální dvoupatrová římská stavba z velkých bloků kamene nad řekou Gard. Turistika v okolí s různými výhledy. Polední pozornost, přejezd do Villeneuve-lés-Avignon, místa na hranici Svaté říše římské a v blízkosti rezidence papežů v Avignonu. Historické objekty symbolu královské moci - pevnost Saint-André a věž Filipa Sličného s překrásnými výhledy na architektonické centrum Avignonu. Odpoledne pobyt ve vinařské vesničce Châteauneuf-du-Pape. Procházka malebnými uličkami, osobní volno s možností ochutnávky jednoho z nejkvalitnějších francouzských vín. Večeře samostatně, návrat na stejné ubytování.

5.den
Snídaně v hotelu, cesta do pestrobarevné a různorodé oblasti Vaclouse s pohořími Ventoux a Montmirail. Prohlídka Roussillonu, městečka s barevnými domy v sedmnácti odstínech okru - červené barvy. Návštěva centra a „fotografická“ turistika mezi tvarově a barevně různorodými útvary v barevných nalezištích hlinky „Colorado Provencal”. Polední pozornost. Odpoledne odjezd do Avignonu, města papežů a po dlouhá staletí jednoho z hlavních kulturních center Francie, které je jedním z nejnavštěvovanějších francouzských měst s krásnými paláci (Papežský palác), starobylými kostely a písní proslaveným Avignonským mostem. Prohlídka centra. Večeře samostatně, návrat na stejné ubytování.

6.den
Snídaně, přejezd do Lyonu – druhého největšího města Francie, památka UNESCO. Výjezd k bazilice Notre-Dame, zbytky nejstaršího římského divadla, panoramatický pohled na centrum a řeky Rhonu a Saone. Odpolední pobyt v centru, městská památková rezervace s pěší zónou a velkorysá plocha náměstí Belleceur s bronzovým koněm s Ludvíkem XIV. Oběd samostatně. Odpoledne odjezd na ubytování do oblasti Besancon, večerní pozornost.

7.den
Snídaně, celodenní průjezd Francií a Německem. Návrat hraničním přechodem Rozvadov do České republiky. Příjezd do Prahy a Hradce Králové v nočních hodinách.


Cena zahrnuje
welcome drink
6x ubytování ve dvoulůžkových pokojích
dopravu zájezdovým autobusem s klimatizací a WC
6x studenou stravovací pozornost od stewarda (1.-6. den)
6x snídani (3x v místě ubytování, 3x od stewarda)
vedoucího zájezdu
služby stewarda
komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu
pojištění záruky pro případ úpadku CK dle zák. 159/1999 Sb.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Francie
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
polopenze
Délka zájezdu
6-9 dní
Termín zájezdu - od
19.05.2019
Termín zájezdu - do
25.05.2019
Název letoviska / místa
Provence
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hotel
Popis ubytovacího zařízení

Krásy Provence - bez nočních přejezdů

Zavřít Zavřít
Prodávající
Jiří Kamínek
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!