Home Zájezdy, dovolená Zájezdy UKRAJINA - ZA NIKOLOU ŠUHAJEM LOUPEŽNÍKEM
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

UKRAJINA - ZA NIKOLOU ŠUHAJEM LOUPEŽNÍKEM

Celá ČR
24. 5. 2020 - 21:16
8 650 Kč
Prodávající

Popis

Další podobné zájezdy:
http://hoska-tour.cz

Bez nočního přejezdu.
Prohlídka města Lvov.

Poznávací zájezd do západní části Podkarpatské Rusi. Ta pro nás představuje vzpomínku na prvorepublikové Československo a na Nikolu Šuhaje loupežníka. Kromě známých měst se spoustou památek zde najdete poloniny, roubené salaše se šindelovými střechami, stáda ovcí a vesničky rozeseté po kopcích.

Program:
odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu i v Olomouci. Přesun na východní Slovensko. PREŠOV – prohlídka centra města. Nocleh v hotelu.

NĚVICKÉ – impozantní ruiny mohutného gotického hradu. Jedná se o nejzachovalejší zříceninu, která je častým turistickým cílem. UŽHOROD – významná metropole Podkarpatské Rusi má hezké historické centrum s pěší zónou se spoustou památek. Ve městě je rusínský skanzen, kde jsou posbírané dřevěné stavby z celého Zakarpatí. Hezky jsou opravené kostely včetně katedrály. Najdete tu i nejdelší lipovou alej v Evropě. Možnost prohlídky hradu (muzeum karpatské přírody). Od hradu je pěkný výhled na město.

PALANOK – na kopci nad Mukačevem se rozkládá nejstarší stavební památka oblasti a tou je hrad. Od romantického hradu jsou pěkné výhledy. V hradním muzeu najdete zajímavé exponáty. BEREHOVO – vinařské městečko s krásným historickým centrem s upravenou pěší zónou. I přes nepromyšlenou protialkoholní kampaň gorbačovského období se tu pěstuje dobré, i když dražší víno. MUKAČEVO – malebné historické jádro města s pěší zónou. Klášter, dřevěný kostelík ze 14. století, radnice, sousoší Cyrila a Metoděje a mnoho kostelů. Na místním tržišti koupíte téměř vše.

KOLOČAVA – rodná obec Nikoly Šuhaje loupežníka, malé muzeum Ivana Olbrachta, hroby českých četníků a Nikoly Šuhaje. Ve stylové hospůdce vychutnáte kouzlo tohoto kraje. Nově otevřený skanzen s vlakem úzkokolejky.

SINĚVIR – romantický národní park je skutečnou perlou Karpat. Zastávky u dřevěných kostelíků. SINĚVIRSKÉ JEZERO – karpatská perla, kouzelné jezero opředeno zajímavou pověstí. Leží skoro v tisícimetrové výši a je největším jezerem na Podkarpatské Rusi.

LVOV – neobjevený ráj českých turistů. Pozoruhodné historické centrum s katolickými, pravoslavnými, řeckokatolickými i arménskými kostely, Lvovská opera, národní akademické divadlo, radnice a tržní náměstí.

celodenní přesun, návrat ve večerních hodinách.

Informace
Ubytování:
hotely, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Stravování:
snídaně.

V ceně je zahrnuto:
přeprava
4x ubytování na Ukrajině, 1x na Slovensku
5x snídaně
průvodce
povinné pojištění CK

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Ukrajina
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Úroveň ubytování
****
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
22.07.2020
Termín zájezdu - do
27.07.2020
Název letoviska / místa
Mukačevo
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
Hotel Premier Star Mukačevo
Popis ubytovacího zařízení

UKRAJINA - ZA NIKOLOU ŠUHAJEM LOUPEŽNÍKEM

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!