Home Zájezdy, dovolená Zájezdy ZA NIKOLOU ŠUHAJEM LOUPEŽNÍKEM
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

ZA NIKOLOU ŠUHAJEM LOUPEŽNÍKEM

Celá ČR
16. 5. 2016 - 21:20
5 950 Kč
Prodávající

Popis

14.7. - 19.7.
ZA NIKOLOU ŠUHAJEM LOUPEŽNÍKEM
Památky i kouzelná příroda.
zájezd č. 260

Poznávací zájezd do západní části Podkarpatské Rusi. Ta pro nás představuje vzpomínku na prvorepublikové Československo a na Nikolu Šuhaje loupežníka. Kromě obou známých měst se spoustou památek zde najdete poloniny, roubené salaše se šindelovými střechami, stáda ovcí a vesničky rozeseté po kopcích.


Program:
1.den: odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu i v Olomouci. Noční přesun přes Slovensko na Ukrajinu.
2.den: MUKAČEVO - historické jádro města s hezkou pěší zónou. Malebné historické centrum města. Klášter, dřevěný kostelík ze 14. století, radnice, sousoší Cyrila a Metoděje a mnoho kostelů. Na místním tržišti koupíte téměř vše. PALANOK - na kopci nad Mukačevem se rozkládá nejstarší stavební památka oblasti a tou je hrad postavený jako nedobytná pevnost. Od romantického hradu jsou pěkné výhledy. V hradním muzeu najdete zajímavé exponáty.

3.den: SINĚVIR - romantický národní park je skutečnou perlou Karpat. Zastávky u dřevěných kostelíků. SINĚVIRSKÉ JEZERO - karpatská perla, kouzelné jezero opředeno zajímavou pověstí. Leží skoro v tisícimetrové výši a je největším jezerem na Podkarpatské Rusi. Vycházka. OZERJANKA - prohlídka muzea vorařství. KOLOČAVA - rodná obec Nikoly Šuhaje loupežníka, malé muzeum Ivana Olbrachta, hroby českých četníků a Nikoly Šuhaje. Ve stylové hospůdce vychutnáte kouzlo tohoto kraje. Nově otevřený skanzen s vlakem úzkokolejky.

4.den: SOLOTVINA - solné doly, možnost vykoupání ve slaném jezeře, kde se zaručeně neutopíte. Jezero se také nazývá Mrtvým mořem. CHUST - nejvýznamnější památkou je zřícenina středověkého hradu. BEREHOVO - vinařské městečko s krásným historickým centrem s upravenou pěší zónou. I přes nepromyšlenou protialkoholní kampaň gorbačovského období se tu pěstuje dobré, i když dražší víno.

5.den: UŽHOROD - významná metropole Podkarpatské Rusi má hezké historické centrum s pěší zónou se spoustou památek. Ve městě je rusínský skanzen, kde jsou posbírané dřevěné stavby z celého Zakarpatí. Hezky jsou opravené kostely včetně katedrály. Najdete tu i nejdelší lipovou alej v Evropě. Možnost prohlídky hradu (muzeum karpatské přírody). Od hradu je pěkný výhled na město. NĚVICKÉ - impozantní ruiny mohutného gotického hradu. Jedná se o nejzachovalejší zříceninu, která je častým turistickým cílem. V podvečerních hodinách odjezd, noční přesun.

6.den: návrat v dopoledních hodinách.

Ubytování: 2x hotel v Mukačevu, 1x hotel v Užhorodě.
Stravování: snídaně. Večeře individuálně v hotelové restauraci.
Cena: 5 950,-/5 700,- Kč.
V ceně je zahrnuta: přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Ukrajina
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
14.07.2016
Termín zájezdu - do
19.07.2016
Název letoviska / místa
Podkarpatské Rusi
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
2x hotel v Mukačevu, 1x hotel v Užhorodě.
Popis ubytovacího zařízení

ZA NIKOLOU ŠUHAJEM LOUPEŽNÍKEM

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!