Home Zájezdy, dovolená Zájezdy ŠUMAVA - JEŠTĚ JEDNOU MODRAVA
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

ŠUMAVA - JEŠTĚ JEDNOU MODRAVA

Celá ČR
19. 10. 2020 - 17:04
4 750 Kč
Prodávající

Popis

Policie Modrava nejsou jen kriminální případy.

Poznávací zájezd s pěší turistikou po natáčecích místech kriminálního seriálu Policie Modrava. Ten odvysílala televize Nova a odehrál se v prostředí Národního parku Šumava. Natáčelo se i v obcích Srní, Horská Kvilda, Kvilda, Modrava, Kašperské Hory a v kempu Antýgl. Všechna tato místa budete mít možnost navštívit. Túry lze krátit s ohledem na zdatnost jednotlivých účastníků.

Program
1. den: odjezd v ranních hodinách, přesun na Šumavu. Pěší túra přes hrad Kašperk do Kašperských Hor, celkem 6 km. KAŠPERK – zřícenina gotického hradu leží na vysokém skalním ostrohu. Východní věž je upravena jako vyhlídka. KAŠPERSKÉ HORY – filmové sídlo Policie Modrava. Hezké náměstí je městskou památkovou zónou. Možnost prohlídky Muzea Šumavy.
2. den: pěší túra z Modravy na Antýgl v úbočí hezkého údolí s občasnými výhledy, celkem 5 km. Dál podle říčky Vydry na Čeňkovu Pilu, celkem 7 km. HORSKÁ KVILDA 1070 m – malebná horská obec s roztroušenými chalupami. JEZERNÍ SLAŤ – vycházka do rašeliniště, vyhlídková věž. KVILDA 1065 m – jedna z nejvýše položených českých obcí. MODRAVA – rázovitá šumavská obec, která leží v centrální části Šumavy. Říčka Vydra tu vzniká spojením Roklanského a Modravského potoka. VYDRA – romantická říčka s četnými peřejemi a kaskádami, tvoří i obří hrnce. ANTÝGL – bývalá královská rychta. ČEŇKOVA PILA – v malebném koutě soutok Vydry s Křemelnou, muzeum Elektrárna Vydra.
3. den: pěší túra z Horské Kvildy přes Filipovu Huť do Modravy, celkem 7 km. Možnost občerstvení v pivovaru Lyer na Modravě. Odpolední túra v okolí obce Srní podle Vchynicko – tetovského kanálu. FILIPOVA HUŤ 1093 m – nejvýše položená osada v ČR. SRNÍ – v obci se dochovala řada chalup horského typu. VLČÍ VÝBĚH – dřevěná lávka s pozorovatelnami vedoucí nad výběhem s vlky, návštěvnické centrum.
4. den: pěší túra z Rejštejna údolím Otavy do Annína, celkem 7 km. REJŠTEJN – osada s památkami na rýžování zlata. ANNÍN – sejfy připomínají rýžování zlata. Známé je annínské sklo. DOBRÁ VODA U HARTMANIC – staré poutní místo se studánkou léčivé vody. Kostel sv. Vintíře – skleněné oltářní retabulum se scénou Ukřižování. Svým rozsahem a váhou jde o ojedinělé skleněné dílo navazující na tradici zpracování skla na Šumavě. Vycházka s dalekými výhledy. SUŠICE – historické město a centrum horního Pootaví. Centrum je městskou památkovou zónou s mnoha zajímavými stavbami. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 20.00 hodin.

Ubytování: hotel na Zadově, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.
Stravování: snídaně. Možnost dokoupení večeří za celkovou cenu 480,- Kč.
V ceně je zahrnuta: přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Česká republika
Turistický region
Šumava a podhůří - Klatovsko
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Úroveň ubytování
***
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
12.08.2021
Termín zájezdu - do
15.08.2021
Název letoviska / místa
Zadov
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
Hotel Churáňov
Popis ubytovacího zařízení

ŠUMAVA - JEŠTĚ JEDNOU MODRAVA

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!