Home Zájezdy, dovolená Zájezdy MORAVA – DOLNÍ RAKOUSKO
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

MORAVA – DOLNÍ RAKOUSKO

Celá ČR
4. 8. 2018 - 19:53
3 850 Kč
Prodávající

Popis

Jednodenní výjezd do Dolního Rakouska.
Pivovar Dalešice je známý z filmových Postřižin.

Poznávací zájezd s atraktivním programem. Pivovar Dalešice se proslavil v roce 1980, kdy zde režisér Jiří Menzel natočil slavný příběh Hrabalových Postřižin. Dolní Rakousko je bohaté na kulturu. V žádné jiné spolkové zemi se nenachází takové množství klášterů a muzeí. K největším a nejznámějším patří kláštery v Altenburgu a Zwettlu.

Program

1.den: odjezd v ranních hodinách. Jičín, autobusové nádraží 6.40 hodin, Hořice, autobusové nádraží 7.10 hodin, Hradec Králové, vlakové nádraží 7.40 – 8.05 hodin. TŘEBÍČ – prohlídka památek, které jsou zapsány na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. Bazilika sv. Prokopa, benediktinský klášter, radnice, Rafinát, synagoga, židovské město, židovský hřbitov a některé další. Město je známé lidovými betlémy. DALEŠICE – prohlídka Muzea rakousko-uherského pivovarnictví, ve kterém nechybí ani připomenutí slavného filmu. Exkurze do pivovaru, kde uvidíte současnou výrobu piva, moderní varnu a středověké ležácké sklepy.

2. den: jednodenní výjezd do Dolního Rakouska ZWETTL – mužský cisterciácký klášter. Budovy jsou směsicí slohu románského, gotického a barokního. OTTENSTAUSEE – vycházka podle jezera, výhled na hrad. ALTENBURG – zahrada benediktinského kláštera je skutečný barokní klenot. Nahlédnete i do chrámu. ROSENBURG – renesanční zámek postavený na vysoké skále nad řekou Kamp. Zámek patří mezi nejkrásnější v Rakousku. Zajímavá je i zámecká zahrada.

3. den: MOHELNSKÁ HADCOVÁ STEP – vycházka národní přírodní rezervací. Skalní a drnová step je hostitelem mnoha vzácných a ohrožených druhů. KRALICE NAD OSLAVOU – památník Bible kralické, prohlídka expozice. NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU – zámek, bohaté expozice, národní kulturní památka. Přes řeku se klene most vyzdoben dvaceti sochami světců a archandělů. V odpoledních hodinách odjezd, návrat ve večerních hodinách do 20.00 hodin.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Česká republika
Turistický region
Jižní Morava
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
1-2 dny
Termín zájezdu - od
24.08.2018
Termín zájezdu - do
26.08.2018
Název letoviska / místa
Morava, Vysočina
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hotel
Popis ubytovacího zařízení

MORAVA – DOLNÍ RAKOUSKO

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!