Home Zájezdy, dovolená Zájezdy ZA TECHNICKÝMI PAMÁTKAMI A KRÁSAMI OSTRAVSKA
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

ZA TECHNICKÝMI PAMÁTKAMI A KRÁSAMI OSTRAVSKA

Celá ČR
22. 7. 2017 - 09:28
3 850 Kč
Prodávající

Popis

Ostrava, šedé město? Dávno už ne!
Dolní oblast Vítkovic.
zájezd č. 460

Hlavním magnetem Ostravy jsou technické památky, ale kromě nich má město co nabídnout a nudit se tu rozhodně nebudete. Při prohlídce Dolu Michal se projdete po stopách horníků od brány až ke vstupu do původní těžní klece. Nepřehlédnutelnou dominantou Ostravy je Dolní oblast Vítkovic, areál tvořený dolem Hlubina, vysokými pecemi a koksovnou Vítkovických železáren, který byl díky své výjimečnosti zapsán na Seznam Evropského kulturního dědictví. Využívá se svátku sv. Václava.


Program:

1.den: odjezd v ranních hodinách, přesun do oblasti Slezska. SOVINEC - nejrozsáhlejší hradní komplex v okrese Bruntál s bohatou historií. Hrad se nachází na skalnatém výběžku. Vyhlídková kamenná věž poskytuje překrásný pohled do Sovineckého přírodního parku. VELKÝ ROUDNÝ - dřevěná rozhledna s kruhovým výhledem na Jeseníky, Opavsko, Oderské vrchy a vodní nádrž Slezská Harta. SLEZSKÁ HARTA - krátká zastávka na hrázi naší nejmladší přehrady. Leží na řece Moravici. OPAVA - historické město s mnoha památkami spojené po staletí s královskou korunou. Kulturní centrum českého Slezska. HRADEC NAD MORAVICÍ - romantický zámek je národní kulturní památkou. Možnost prohlídky interiéru Bílého zámku. Vycházka přilehlým anglickým parkem na Bezručovu vyhlídku.

2.den: ZA TECHNICKÝMI PAMÁTKAMI OSTRAVY * DŮL MICHAL - národní kulturní památka představuje pracovní den horníka. Prohlídková trasa umožňuje procházet stejnou cestou, jakou absolvovali horníci při nástupu do práce. Zahrnuje řetízkové šatny, koupelny, cechovnu, dispečink, a především strojovnu s původním unikátním strojním vybavením. DŮL ANSELM - ústí do úbočí národní přírodní památky vrchu Landek, který je světově známou lokalitou. Součástí prohlídky je fárání do původních slojí s dřevěnou výztuží, těžebními kombajny a pásovými dopravníky. Vyvrcholením návštěvy je posezení u piva a stylového jídla v pravé havířské hospodě Harenda. DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE (důl Hlubina, vysoké pece, koksovna Vítkovických železáren) - jedinečný industriální areál byl vzhledem ke své výjimečnosti prohlášen za národní kulturní památku. HALDA EMA - nabízí jedinečný výhled na město a Beskydy, vycházka. OSTRAVA - krátká prohlídka centra města. Nová radnice s nejvyšší vyhlídkovou věží, známá Stodolní ulice, nejstarší pěší zónou je ulice 28. října, nový most Miloše Sýkory a Slezskoostravský hrad.

3.den: KUNÍN - barokní skvost Moravského Kravařska s bohatými sbírkami. CHKO POODŘÍ - Zámecká naučná stezka po čtyřkilometrové trase kolem mokřadů, rybníků a také zachovalého mlýna. HRABYNĚ - nová expozice památníku II. světové války. ŠANCE - vycházka na dřevěnou rozhlednu, výhled Moravskoslezskem na Jeseníky a Beskydy.

4.den: RADUŇ - pohádkově vyhlížející zámek vytváří spolu s okolními rybníky a přírodními scenériemi nezapomenutelnou kulisu. Možnost prohlídky interiéru. KRNOV - zelená perla Slezska, zastávka v upraveném centru města. Cesta zpět bude volena přes Polsko. MOSZNA (PL) - zámek, pro někoho je to "polský Disneyland", pro někoho prostě kýč. V každém případě se jedná o jeden z nejkrásnějších zámků na území Slezska. Vycházka romantickým zámeckým parkem. OTMUCHÓV (PL) - historické náměstí, radnice. PACZKÓW (PL) - kostel, socha papeže Jana Pavla II. V podvečerních hodinách odjezd, návrat do 20.00 hodin.


Ubytování: hotel v Hradci nad Moravicí.

Stravování: snídaně. Možnost dokoupení večeří za 390,- Kč.

V ceně je zahrnuta: přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně a průvodce.

Další zajímavé zájezdy:
www.hoska-tour.cz

Pořadatel zájezdu:
Lubomír Hoška, HOŠKA TOUR; IČO: 43518621

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Česká republika
Turistický region
Ostravsko a Poodří
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
28.09.2017
Termín zájezdu - do
01.10.2017
Název letoviska / místa
Ostrava a okolí
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hotel v Hradci nad Moravicí
Popis ubytovacího zařízení

ZA TECHNICKÝMI PAMÁTKAMI A KRÁSAMI OSTRAVSKA

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!