Home Zájezdy, dovolená Zájezdy JEŠTĚ JEDNOU MODRAVA - poznávačka s turistikou
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

JEŠTĚ JEDNOU MODRAVA - poznávačka s turistikou

Celá ČR
5. 7. 2016 - 12:19
3 650 Kč
Prodávající

Popis

Policie Modrava, to nejsou jen kriminální případy, ale především nádherná příroda.
zájezd č. 370

Poznávací zájezd s pěší turistikou po natáčecích místech kriminálního seriálu Policie Modrava. Ten odvysílala televize Nova a odehrál se v prostředí Národního parku Šumava. Natáčelo se i v obcích Srní, Horská Kvilda, Kvilda, Modrava, Kašperské Hory a v kempu Antýgl. Všechna tato místa budete mít možnost navštívit. Túry lze krátit s ohledem na zdatnost jednotlivých účastníků.

Program:

1.den: odjezd v ranních hodinách, přesun na Šumavu. Túra přes hrad Kašperk do Kašperských Hor, celkem 6 km. Po odpočinku vlastivědný vyhlídkový okruh dle zdatnosti okolo Kašperských Hor. KAŠPERK - zřícenina gotického hradu leží na vysokém skalním ostrohu. Východní věž je upravena jako vyhlídka. KAŠPERSKÉ HORY - filmové sídlo Policie Modrava. Hezké náměstí je městskou památkovou zónou. Možnost prohlídky Muzea Šumavy.

2.den: túra z Modravy na Antýgl v úbočí hezkého údolí s občasnými výhledy, celkem 5 km. Po odpočinku podle říčky Vydry na Čeňkovu Pilu, celkem 7 km. HORSKÁ KVILDA 1070 m - malebná horská obec s roztroušenými chalupami. JEZERNÍ SLAŤ - vycházka do rašeliniště, vyhlídková věž. KVILDA 1065 m - jedna z nejvýše položených českých obcí. MODRAVA - rázovitá šumavská obec, která leží v centrální části Šumavy. Říčka Vydra tu vzniká spojením Roklanského a Modravského potoka. VYDRA - romantická říčka s četnými peřejemi a kaskádami, tvoří i obří hrnce. ANTÝGL - bývalá královská rychta. ČEŇKOVA PILA - v malebném koutě soutok Vydry s Křemelnou, muzeum Elektrárna Vydra.

3.den: túra z Horské Kvildy přes Filipovu Huť do Modravy, celkem 7 km. Túra v okolí obce Srní. FILIPOVA HUŤ 1093 m - nejvýše položená osada v ČR. SRNÍ - v obci se dochovala řada chalup horského typu. DOBRÁ VODA U HARTMANIC - staré poutní místo se studánkou léčivé vody. Kostel sv. Vintíře - skleněné oltářní retabulum se scénou Ukřižování. Svým rozsahem a váhou jde o ojedinělé skleněné dílo navazující na tradici zpracování skla na Šumavě.

4.den: túra z Rejštejna údolím Otavy do Annína, 4 km. Po odpočinku túra z obce Volšovy otevřeným terénem do Sušice, 4 km. REJŠTEJN - osada s památkami na rýžování zlata. ANNÍN - sejpy připomínají rýžování zlata. Známé je annínské sklo. SUŠICE - historické město a centrum horního Pootaví. Centrum je městskou památkovou zónou s mnoha zajímavými stavbami. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 20.00 hodin.


Ubytování: hotel.

Stravování: snídaně. Možnost dokoupení večeří za celkovou cenu 390,- Kč.

Cena: 3 650,-/3 500,- Kč.

V ceně je zahrnuta: přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Česká republika
Turistický region
Šumava a podhůří - Klatovsko
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
11.08.2016
Termín zájezdu - do
14.08.2016
Název letoviska / místa
Modrava
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hotel
Popis ubytovacího zařízení

JEŠTĚ JEDNOU MODRAVA - poznávačka s turistikou

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!