Home Zájezdy, dovolená Zájezdy Morava - Slovácko
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Morava - Slovácko

Královéhradecký kraj
23. 1. 2019 - 12:14
6 650 Kč
Prodávající

Popis

hotelová polopenze
hvězdicovité výlety z jednoho místa
Slovácko- lidová architektura, zvyky tradice
Velehrad, Buchlov, Strážnice, Lednice, Lešná
Petrov – Plže, areál vinných sklepů
Zlín - expozice Princip Baťa
Bradlo - monument M. R. Štefánika
Piešťany - největší slovenské lázně

Nástupní místa
Hradec Králové, Pardubice, Holice, Svitavy, Olomouc

1. den
Odjezd z Hradce Králové v 8:00 hodin, možnost nástupu v Pardubicích, v Holicích, ve Svitavách, v Olomouci. Významné poutní místo Velehrad, prohlídka barokní baziliky s přilehlými budovami bývalého cisterciáckého kláštera, místa církevních poutí a cyrilometodějských oslav. Široké údolí Dolnomoravského úvalu s kopci Chřibů a jeden z nejstarších a nejmohutnějších královských hradů a též jedna z nejoblíbenější památek v České republice - Hrad Buchlov. Možnost návštěvy prohlídkové trasy s muzeem hrabat Berchtoldů a s unikátní přírodovědnou a egyptologickou sbírkou. Slovácká Strážnice, město vína a lidových tradic a mezinárodního folklorního festivalu, prohlídka centra. Ubytování a večeře v hotelu.

2. den
Snídaně v hotelu, dopolední pobyt v Lednici, možnost návštěvy novogotického zámku s francouzskou zahradou nebo procházka anglickým parkem k nejvyššímu minaretu v neislámské zemi. Přejezd k vodní nádrži Nové Mlýny na řece Dyji. Archeopark Pavlov - archeologická expozice v místě pravěkého sídliště. Zastávka a procházka v Moravském Slovácku, v krásném prostředí areálu vinných sklepů Petrov – Plže. Areál tvoří 80 vinných sklepů budovaných od 15. století, možnost ochutnávky vína nebo prohlídka největšího a nejmodernějšího přístavu na Baťově kanále. Návrat na stejné ubytování a večeři v hotelu.

3. den
Snídaně v hotelu, cesta na Slovensko přes malebnou krajinu pohoří Bílých Karpat, zastávka u dochovaného větrného mlýna tzv. holandského typu v Kuželově. Procházka na vrchu Bradlo v Malých Karpatech k monumentální mohyle věnované jednomu z největších mužů slovenské historie: Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. Nádherný výhled na rozhraní Záhoria a Považia. Odpoledne Piešťany, největší a nejvyhledávanější slovenské lázně. Procházka parkem v lázeňském centru, Kolonádový most, ochutnávka termální minerální vody. Osobní volno s možností koupání v řece Váh nebo v termálním koupališti. Návrat na stejné ubytování a večeři v hotelu.

4. den
Snídaně v hotelu, odjezd do Modré. Expozice Živá voda - prosklený tunel pod hladinou rybníka. Zlín, metropole jihovýchodní Moravy. Město proslavil v první polovině dvacátého století zakladatel obuvnických závodů – Tomáš Baťa. Unikátní je místní funkcionalistická architektura, která nemá jinde v republice, ale ani ve světě obdoby. Možnost návštěvy Muzea jihovýchodní Moravy - stálá expozice Princip Baťa - dnes fantazie, zítra skutečnost. Odpoledne nejnavštěvovanější turistické místo Moravy, Zoo Zlín Lešná s krásnými přírodní výběhy a pohádkově vyhlížejícím zámkem Lešná. Večer návrat do Hradce Králové.


Cena zahrnuje

3x ubytování ve dvoulůžkových pokojích
3x hotelová polopenze
dopravu zájezdovým autobusem s klimatizací a WC
vedoucího zájezdu
komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu
pojištění záruky pro případ úpadku CK dle zák. 159/1999 Sb.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Česká republika
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
polopenze
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
29.06.2019
Termín zájezdu - do
02.07.2019
Název letoviska / místa
Strážnice
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
Strážnice
Popis ubytovacího zařízení

Morava - Slovácko

Zavřít Zavřít
Prodávající
Jiří Kamínek
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!