Home Zájezdy, dovolená Zájezdy Turistika pod Matterhornem
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Turistika pod Matterhornem

Celá ČR
5. 7. 2016 - 12:28
7 950 Kč
Prodávající

Popis

Pořadatel: CK HOŠKA TOUR

Zájezd vysokohorské turistiky s možností krácených túr, při kterých lze používat ve větší míře lanovky. Walliské Alpy představují vedle skupiny Mont Blancu nejvýznamnější a také nejvíce vyhledávanou oblast Alp. Atraktivní ubytování.

Program:

1.den: odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu i v Plzni.

2.den: SAAS GRUND 1562 m. Kabinkovou lanovkou na Griesrück. Túry: podle zdatnosti jednotlivých účastníků v masivu s výhledy na ledovce a sestup přes Kreuzboden do Saas Grundu, 4 - 7 hodin. Vynikající výhledy na protilehlý ledovcový masiv Monte Rosa, malebné alpské louky. SAAS GRUND - horské středisko v údolí Saastal obklopené vysokými horami. V podvečer odjezd na ubytování do Zermattu. Z Täsche minibusem do Zermattu.

3.den: GORNERGRAT * ZERMATT 1616 m. Lanovkou na Malý Matterhorn 3880 m nebo zubačkou na Gornergrat 3131 m. Rozlehlý ledovec Gornergletscher budete mít před sebou. Túry: podle zdatnosti jednotlivých účastníků, možnost několika variant. Alternativně lze i podzemní dráhou na vrchol Sunnegga 2300 m spojený s vrcholem Rothorn 2601 m kabinkovou lanovkou.

4.den: MATTERHORN * ZERMATT 1616 m. Lanovkou z mezistanice Furi na Schwarzsee. Túra pro zdatné: na hranu Matterhornu k chatě Hörnlihütte 3260 m a dolů do Zermattu, 8 hodin. Zdatnější bez použití lanovky. Krácená trasa: možnost použít lanovku i při cestě zpět. Zajímavá túra na úbočí Matterhornu, pěkné výhledy na Zermatt i masiv Monte Rosa. Od Schwarzsee nejlepší výhled na Matterhorn. ZERMATT - světoznámé vysokohorské středisko. Čtvrť Hinterdorf je plná starých dřevěných domů.

5.den: odjezd z Zermattu. SAAS FEE 1790 m. Túra pro zdatné: výstup k chatě Britannia 3030 m a zpět, 8 hodin. Krácená trasa: při krácení lanovkou, 4 - 6 hodin. Výhledy na masiv Weissmiesu. Fakultativně podzemní lanovkou Alpin Express k vrcholu Mittelallalin 3500 m. Nejvýše položená podzemní dráha. SAAS FEE – horské středisko se spoustou tradičních dřevěných staveb, útulných hospůdek a uliček, které žije celoročně a přijme vás do svého horského objetí. Letovisko patří mezi TOP střediska Švýcarska. Je obklopeno třinácti vrcholy vyššími než 4000 m, z nichž vytéká ledovec Feegletscher. Noční přesun.

6.den: návrat v dopoledních hodinách.


Ubytování: hostel v Sionu.

Stravování: snídaně. Večeře za celkový příplatek 1 350,- Kč.

Cena: 7 950,- Kč.

V ceně je zahrnuta: V ceně je zahrnuta přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Švýcarsko
Druh zájezdu
sportovní zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
31.08.2016
Termín zájezdu - do
05.09.2016
Název letoviska / místa
Walliské Alpy
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hostel v Sionu
Popis ubytovacího zařízení

Turistika pod Matterhornem

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!