Home Zájezdy, dovolená Zájezdy Poznávací zájezd Rusko Moskva a Petrohrad – města Ruská
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Poznávací zájezd Rusko Moskva a Petrohrad – města Ruská

Celá ČR
5. 8. 2016 - 11:04
10 000 Kč
Prodávající

Popis

Poznávací zájezd do Ruska: něco slyšíme o Rusku, občas hovoříme o Rusku... Co víme o Rusku?
1.den: Příjezd do Moskvy. Ubytování v hotelu. Obed. Autobusová prohlídka Moskvy (3-4 hodin). Rudé náměstí, nejznámější pohled na Kreml od Sofijské nábřeží, Chrám Krista Spasitele, Památník Petra I Velikého, největší z moskevských klášterů Novoděvičí klášter (v roce 2004 byl zapsán na seznam památek UNESCO), Moskevská státní univerzita (sedmá a poslední z novogotických mrakodrapů, postavených v Moskve počátkem padesátých let minulého století), Vrabčí hory (Vorobjove Gory poskytují jeden z nejkrásnějších pohledů na Moskvu, Poklonnaya Hora. Večeře v hotelu. Noc v Moskvě.
2.den: Snídaně. Pěší prohlídka historické části města Moskvy (3-4 hodiny) - Kreml (UNESCO): Uspenský chrám návštěva (tzv. chrám Nanebevzetí Panny Marie, nejdůležitějším ze všech chrámu Kremle, založen koncem 15. století) a Zbrojnice (Oružejnaja palata) návštěva, ruská výstava kolekce šperků (Almazný fond), Aleksandrovská zahrada (Aleksandrovský sad). Moskevský Kreml je unikátní a architektonické i umělecké dílo. Je známý především díky starověké Katedrální (Chrámové) náměstí a její chrámy: Chrám Blagověščenský (Zvěstování Panny Marie), Uspenský chrám (tzv. chrám Nanebevzetí Panny Marie), Archandělský chrám, Kostel Rizpoloženija (Uložení roucha Panny Marie), Patriarší pokoje, Zvonice Ivana Velikého. Celý svět zná další symboly Moskvy car-puška a car-kolokol, na Senátním náměstí můžete vidět budovu Arsenal, památník architektury doby Petra Velikého, a Senát. Na Zámeckem (Dvorcovem) náměstí je Velký kremelský palác (Bolšoj Kremljovskij dvorec), který byl sídlem ruských carů a císařů, a nyní je sídlem prezidenta Ruska.
Obed.
Návštěva muzea Kolomenskoje. Kolomenskoje -přírodní rezervace - jedno z nejstarších míst bydlení člověka na území moderní Moskvy. Archeologická památky nacházející se na jeho okraji ukázují na přítomnost zde lidí z doby kamenné (V-III tisíciletí př. nl). Od XIV století Kolomenskoje je letní venkovské sídlo moskevských vládců. V XVI-XVII st. vzniká unikátní architektonický celek Kolomenskoje. Na vysokém břehu Moskva řeky je kostel Nanebevzetí Ježíše Krista (UNESCO), postavený v roce 1532. Kolomenskoje je komplexní památkou historie a kultury Ruska. Komplex se skládá z 17 památek: 12 z nich je zachovaná část architektonickeho celku z královského panství XVI-XIX století; 4 památky jsou dřevěné stavby, dovezené z různých oblastí Ruska.
Večeře v hotelu. Noc v Moskvě.
Pro dospělé volny čas: „Pilsner. Česká pivnice“ ulice Hašeka 6, obchodní centrum “Dukat” (ул. Гашека, 6, БЦ "Дукат"), Metro «Mayakovskaya». («Маяковская»). Menu za 25-30 EUR.
3.den: Snídaně. Exkurze do Treťjakovské galerie (2 hodiny). Státní Treťjakovská galerie - největší muzeum ruského výtvarného umění, je jedním z největších muzeí na světě, byla založena v roce 1856 P.M.Tretyakovym jako jeho osobní sbírka obrazů ruských umělců. Obed. Volno nebo exkurze na Mosfilm nebo v Muzeum loutkového divadla v GATSTK S.V.Obraztsova. Večeře.
Odjezd na jedno z devíti Moskevských železničních nádraží na Leningradské (Petrohradskij vokzal). Noc ve vlaku Moskva - Petrohrad.
4.den: Snídaně. Prohlídka města Petrohrad (3-4 hodiny). Během prohlídky města Petrohrad (tak zvaného Benátky severu) uvidíte centrální část města s jeji chrámy, budovy, které jsou zdobeny nádhernými štukové ozdoby vlysy, sochařskými anděli a lvi, nádherné parky a nábřeží, kterými občané právem hrdí. Obrátíme Váš zrak na Nevsky Prospekt i uvidime sochařský komplex Anečková (Aničkin most) mostu, nenapodobitelnou architekturu chrámu Spasitele v krvi, Marsovo Pole, památka, která byla oslavena v poezie M.J.Lermontova (poema „Měděný jezdec“ Medný vsadnik) , Kazaňská katedrála, architektonický komplex náměstí svatého Izáka (Isaakovskaja plošad‘) a Katedrála sv. Izáka, Palácová náměstí, Strelka Vasiljevskeho ostrova, a jiné památky. Obed. Interaktivní hra-prohlídka na ledoborce Krasin. Večeře. Noc v Petrohrade.
5.den: Snídaně. Exkurze do Petrodvorce - Velký palác a zahrady (5 hodin). Petrodvorec - perla ruského umění, město parků, paláců a fontán. Kdysi jeden z světoznámých letních rezidencí ruských carů. Návštěva Horní zahrady a Dolnícho parku. Park je skutečně mistrovské dílo zahradní architektury. Pozoruhodné fontány a carské stavby, které byly navrhnuty a částečně postavený v době Petra Velikého. Uvidíte Čínskou zahradu – je to malá krajinářská zahrada s potůčkem, fontánami, chodníčkami a květinovými zahradkami. Na malém kopci stojí socha Amor a Psyché i dva párové fontány – „Adam“ a „Eva“. Květinové záhony se končí před ladnými Voronihinskimi kolonády z bílého mramoru s pozlacenými kopulemi a vázy. Odpoledne plavba řekami a kanály Petrohrada.....

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Rusko
Turistický region
Petrohrad
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Úroveň ubytování
***
Stravování
snídaně
Délka zájezdu
6-9 dní
Termín zájezdu - od
12.06.2016
Termín zájezdu - do
18.06.2016
Název letoviska / místa
Petrohrad
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
Hotel Rossia
Popis ubytovacího zařízení

Poznávací zájezd Rusko Moskva a Petrohrad – města Ruská

Zavřít Zavřít
Prodávající
Valeriy Prudnikov
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!