Home Zájezdy, dovolená Zájezdy DUNAJSKÁ VYHLÍDKOVÁ CESTA
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

DUNAJSKÁ VYHLÍDKOVÁ CESTA

Celá ČR
26. 3. 2016 - 20:50
3 950 Kč
Prodávající

Popis

Top místa Dolního Rakouska.
zájezd č. 150

Čeká vás nejkrásnější část Podunají s kláštery, hrady a malebnými vesničkami. Určitě se vám bude líbit údolí Wachau s úrodnými vinicemi, romantickými městečky a zříceninami hradů.


Program:

1.den: odjezd v ranních hodinách. ZWETTL - mužský cisterciácký klášter. Budovy jsou směsicí slohu románského, gotického a barokního. ARTSTETTEN - honosný zámek s cibulovitými věžemi, krypta arcivévody Františka Ferdinanda. Možnost prohlídky. MARIA TAFERL - nejpůvabnější a patrně i nejtypičtější poutní kostel Panny Marie postavený na kopci vysokém 440 m nad údolím Dunaje, kazatelna je téměř celá pozlacená. Výhled přes údolí Dunaje na Alpy.

2.den: MELK - klášter stojí na 60 m vysoké skále přímo nad dunajským údolím a dominuje celému okolí, patří k nejvelkolepějším barokním dílům v Rakousku. Areál kláštera je zapsán na Seznam kulturního dědictví UNESCO. WACHAU - údolí je zapsáno na Seznamu přírodního dědictví UNESCO. SPITZ - svažité náměstí s gotickým kostelem, klášter, muzeum lodní plavby, střední část malebného údolí Wachau. WEISSENKIRCHEN - jedno z nejkrásnějších městeček v údolí Wachau, schodišťové uličky, domy s věžemi a cimbuřími, gotický kostel. DÜRNSTEIN - malebné městečko na břehu Dunaje, které si uchovalo středověký ráz, je sevřeno hradbami s věžemi a branami, zámek s pěknými terasami. Nad městečkem zřícenina hradu.

3.den: GÖTTWEIG - mohutný klášter na vrcholu kopce, jehož silueta je charakteristickou kulisou nad údolím Dunaje. Od kláštera je pěkný výhled. KREMS (Kremže) - nejstarší město v rakouské části Podunají, měšťanské domy, farní kostel sv. Víta. ALTENBURG - zahrada benediktinského kláštera je skutečný barokní klenot. Nahlédnete i do chrámu. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 22.00 hodin.

Ubytování: hotel.
Stravování: snídaně.
Cena: 3 950,-/3 800,- Kč.
V ceně je zahrnuta: přeprava, 2x ubytování, 2x snídaně a průvodce.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Rakousko
Turistický region
Dolní Rakousko
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
snídaně
Doprava
autobus
Délka zájezdu
1-2 dny
Termín zájezdu - od
10.06.2016
Termín zájezdu - do
12.06.2016
Název letoviska / místa
údolí Wachau
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
hotel
Popis ubytovacího zařízení

DUNAJSKÁ VYHLÍDKOVÁ CESTA

Zavřít Zavřít
Prodávající
CK Hoška tour
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!