Home Zájezdy, dovolená Zájezdy Wachau - údolí Dunaje
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Wachau - údolí Dunaje

Královéhradecký kraj
23. 1. 2019 - 12:03
6 990 Kč
Prodávající

Popis

Dunaj - lokalita evropského veletoku
Wachau (UNESCO) – koncentrace památek
Melk (UNESCO) - nejvelkolepější klášter
Dürnstein - nejfotografovanější část Wachau
Schlögen - nádherný meandr řeky Dunaje
Pasov – bavorské město na soutoku tří řek
vinohrady, gotické zříceniny, kláštery
Český Krumlov (UNESCO) - jedinečné centrum

Nástupní místa
Hradec Králové, Chlumec nad Cidlinou, Poděbrady, Praha, České Budějovice

1.den
Odjezd z Hradce Králové v 8.00 hodin, možnost nástupu v Chlumci nad Cidlinou, v Poděbradech, v Praze (Černý Most)a v Českých Budějovicích. Odpoledne pobyt v Českém Krumlově (UNESCO). Jedinečný historický celek se vzácně zachovanou středověkou urbanistickou kompozicí je postaven v půvabné poloze na poloostrůvku řeky Vltavy. Prohlídka a vychutnání magické atmosféry ve spleti křivolakých středověkých uliček, malebné štíty měšťanských domů, romantická zákoutí, impozantní zámek nad Vltavou, kavárny i středověké krčmy. Večer dojezd na ubytování v Kaplici, večeře v hotelu.

2.den
Snídaně v hotelu, odjezd do spolkové země Horní Rakousko, do historické části Mühlviertel. Návštěva farního kostela v Kefermarktu se vzácným křídlovým oltářem. Následně přesun do krajiny kolem veletoku Dunaje. Zastávka v místě Schlögen. Nádherná přírodní scenérie Schlögenská smyčka nazývaná „hornorakouský přírodní zázrak“. Možnost nenáročné turistiky dle fyzické zdatnosti na úchvatnou vyhlídku na Dunaj, kde řeka dvakrát mění směr svého toku a otáčí se o 180 stupňů. Polední pozornost. Odpoledne odjezd do německého Bavorska. Prohlídka biskupského města Pasov, vystavěného na soutoku tří řek – Dunaje, Innu a Ilzu. Návštěva středověkého historického centra s nejatraktivnějšími částmi, impozantní dóm sv. Štěpána, biskupská rezidence atd. Osobní volno s možností návštěvy muzea skla či lodního výletu. K večeru přejezd z Bavorska do Rakouska, návrat do České republiky na stejné ubytování, večeře v hotelu.

3.den
Snídaně v hotelu, odjezd k návštěvě velmi působivé přírodní lokality Dunajského toku. Cestou krátká zastávka v Kerchsbaum u historického koněspřežního nádraží. Návštěva nejdůležitějšího poutního místa Dolních Rakous - bazilika Maria Taferl. Velkolepý pohled do údolí Dunaje a na vrcholy části Mostviertel až po řetězec alpského pohoří. Zámek Artstetten a.d. Donau, letní reprezentační sídlo císařské rodiny a místo posledního odpočinku arcivévody Františka Ferdinanda ď Este a jeho manželky Sophie. Procházka parkem s moderními plastikami a habsburskou kryptou. Polední pozornost. Odpoledne příjezd k dunajskému údolí Wachau (UNESCO), kde se v těsném sledu za sebou řadí hrady, hradní zříceniny, kláštery a vinice. Návštěva města Melk (UNESCO) s nejvelkolepějším barokním klášterem v Rakousku a největším benediktinským klášterem v Evropě (knihovna, chrám sv. Petra a Pavla, císařské komnaty, zahrada), osobní volno s možností posezení u skleničky „šturmu“. Večeře samostatně, přesun na ubytování v okolí.

4. den
Snídaně v hotelu. Pobyt v nejkrásnější části údolí Wachau (UNESCO), místo označované za „úsměv na tváři Rakouska“. Město Krems, nejstarší město v rakouské části Podunají, kde jsou historické památky v harmonickém soužití s moderními stavbami. Návštěva části Stein se specifickou atmosférou. Malebné městečko Dürnstein, nejfotografovanější místo celého Wachau - vinařské uličky, krásná modrobílá barokní věž, zřícenina hradu Burgruin z 11. stol., kde dle legendy byl vězněn anglický král Richarda Lví srdce. Procházka středověkými uličkami městečka či po promenádě podél Dunaje, možnost návštěvy některého ze soukromých vinařství. Polední pozornost. Odjezd v odpoledních hodinách přes vinařskou obec Spitz s terasovitou vinicí do Lesní čtvrti (Waldviertelu) se zastávkou ve městě Zwettl, prohlídka Hudertwasserovy fontány. Návrat do Prahy a Hradce Králové ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

welcome drink
3x ubytování ve dvoulůžkových pokojích
3x snídani v místě ubytování
2x večeři v místě ubytování
3x studenou stravovací pozornost od stewarda (2.-4.den)
dopravu zájezdovým autobusem s klimatizací a WC
vedoucího zájezdu
služby stewarda
komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu
pojištění záruky pro případ úpadku CK dle zák. 159/1999 Sb.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Rakousko
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
hotel
Stravování
polopenze
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
04.06.2019
Termín zájezdu - do
07.06.2019
Název letoviska / místa
Wachau
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
Wachau
Popis ubytovacího zařízení

Wachau - údolí Dunaje

Zavřít Zavřít
Prodávající
Jiří Kamínek
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!