Home Zájezdy, dovolená Zájezdy Velryby a polární záře
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Velryby a polární záře

Celá ČR
30. 11. 2016 - 21:52
89 950 Kč
Prodávající

Popis

Pozorovat divoká zvířata v jejich přirozeném prostředí je vždy nezapomenutelný zážitek. Jsou-li to navíc vrcholoví mořští predátoři stovky kilometrů za polárním kruhem, nemůžeme si to ani v roce 2017 nechat ujít.

Stejně tak jako v minulých letech, budeme na moře vyrážet malým člunem ve skupince 6 až 8 lidí, abychom se ke kosatkám a keporkakům mohli přiblížit co nejblíž.

K tomu, abyste spolu s námi ponořili obličej pod hladinu Norského moře vám stačí maska, šnorchl, ploutve a suchý oblek. Pokud chcete pozorovat velryby jen z lodi, pak vám místo suchého obleku stačí teplé oblečení a teplý jachtařský floating overal, který vám půjčíme. Přidat se tedy mohou i ti, kteří nemají v úmyslu být s velrybami ve vodě.



Délka dne je v lednu v polárních oblastech poměrně krátká. Polární noc zde končí 11. ledna. To ovšem neznamená, že je celý den tma, jen do té doby slunce nevykoukne nad obzor, takže je přes den světlo jako u nás těsně po západu slunce. Od poloviny ledna je již slunce přes den nad obzorem, avšak s blížícím se koncem ledna může teoreticky klesat pravděpodobnost přítomnosti velryb. Teplota vody dosahuje 6°C a teplota vzduchu od -10°C do +5°C. Na moře vyplouváme kolem 10:00 a vracíme se mezi 14:00 a 15:00. Velryby často bývají jen několik minut plavby lodí z našeho přístavu, nicméně jejich pozorování, popř. šnorchlování s kosatkami je dlouhý proces vyžadující dobrého průvodce a především trpělivost. Přestože je pravděpodobnost nalezení velryb velmi vysoká, nemůžeme stoprocentně garantovat, že se to každý den podaří. Stejně tak nemůžeme garantovat dobré počasí a v případě velmi nepříznivého počasí může být výlet na moře zrušen nebo předčasně ukončen bez finanční náhrady.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Norsko
Druh zájezdu
jiný druh zájezdu
Druh ubytování
apartmán
Úroveň ubytování
****
Stravování
plná penze
Délka zájezdu
6-9 dní
Termín zájezdu - od
11.01.2017
Termín zájezdu - do
18.01.2017
Název letoviska / místa
Senja
Popis letoviska / místa
Druhý největší norský ostrov Senja leží v kraji Troms několik stovek kilometrů za polárním kruhem. V posledních letech jsou naše zkušenosti s pozorováním velryb nejlepší právě v těchto místech.
Název ubytovacího zařízení
Pronajatý dům s pěti ložnicemi
Popis ubytovacího zařízení

Velryby a polární záře

Zavřít Zavřít
Prodávající
petr slezak
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!