Home Zájezdy, dovolená Zájezdy Sardinie a Korsika - ostrovní perly
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Sardinie a Korsika - ostrovní perly

Královéhradecký kraj
15. 1. 2019 - 16:46
16 990 Kč
Prodávající

Popis

1. den
Odjezd z Hradce Králové v 11.00 hodin, možnost nástupu v Chlumci nad Cidlinou, v Poděbradech, v Praze (Černý Most) a v Plzni. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa a přes Mnichov do Rakouska.Večerní pozornost, Brennerským průsmykem do Itálie.

2. den
Snídaně, dopolední trajekt z italského přístavu Livorno na ostrov Sardinii. Během plavby výhledy na ostrovy Capraiu, Elbu a Korsiku. Polední pozornost. Odpoledne připlutí do Olbie. Přesun na severní část do oblasti Costa Paradiso, ubytování v apartmánech u moře v typickém rybářském městečku Isola Rossa, večeře od stewarda.

3. den
Po snídani odjezd do nejmalebnějšího města Sardinie se španělským původem – Alghera, nazývaného také „malá Barcelona“. Ve městě dodnes vládne španělský, resp. katalánský duch, neboť většina obyvatel dodnes mluví katalánštinou a proto jsou i názvy ulic psány dvojjazyčně. Historické jádro se zbytky středověkého opevnění a věžemi lemuje pobřežní promenáda Magellano s přístavem, luxusními bary, restauracemi a obchody s nabídkou výrobků především z červeného korálu. Již z pěší promenády lze dohlédnout ke kouzelnému mysu Capo Caccia. Polední pozornost. Odpoledne přejezd okolo areálu nuraghského sídliště Palmavera k oblasti mysu Capo Caccia. Členité a velmi strmé skalnaté útesy s malebnými plážemi, vyhlídky na záliv u Alghera. Dle stavu moře možnost sestoupení po 654 schodech vytesaných do skalního masivu k romantické Neptunově jeskyni, vytvořené erozním působením mořské vody nebo koupání či turistika. Návrat na stejné ubytování, večeře od stewarda.

4. den
Snídaně, přejezd přes členité vnitrozemí údolím Valle della Luna, hornatou částí La Gallura, oblastí vinic, kamenů, zelených strání a hájů korkových dubů do nejluxusnější a nejdražší oblasti Sardinie – Costa Smeraldy (Smaragdové pobřeží). Území, které nabízí jedinečné pohledy na nejkrásnější části u Středozemního moře, zátoky, útesy a smaragdovou barvu vody. Hlavní oblast dovolené celebrit celého světa, hollywoodských hvězd a královských rodin. Prohlídka některého z prázdninových středisek s přístavem luxusních jachet. Polední pozornost. Přesun do oblasti Palau a výstup na skalisko Roccia dell´Orso, žulový útvar, který byl vymodelován erozní činností do tvaru připomínajícího medvěda. Panoramatický výhled na Národní park ostrovů La Maddalena, toto početné souostroví tvoří sedm ostrovů a více než 40 malých ostrůvků. Krátká zastávka v malebném městečku Santa Teresa Gallura, procházka centrem města. Návrat na stejné ubytování.

5. den
Snídaně, dopoledne pobyt ve starobylém pobřežním městě Castelsardo. Prohlídka dominantního hradu, panoramatické vyhlídky, procházka po útesech a v historickém jádru v úzkých uličkách s obchůdky s charakteristickými proutěnými a tkanými výrobky. Odpoledne mys Falcone, výhled na Národní park ostrova Asinara. Původně rybářské městečko Stintino se španělskou věží a jednou z nejslavnějších pláží Sardinie La Pelosa s neuvěřitelně zbarveným mořem, luxusními rezidencemi a krásnými plážemi s možností koupání a turistiky na útesech. Při návratu zastávka u přírodního skalního útvaru Roccia dell Elefante, tvar slona vytvořený erozní činností. Večerní pozornost,

6. den
Snídaně, uvolnění apartmánů. Trajektem přejezd na Korsiku. Prohlídka Bonifacia, „černé perly Korsiky“. Nejkrásnější a nejpůsobivější opevněné město ostrova vystavěné na strmých křídových útesech. Zachovalé historické centrum města uvnitř hradeb s vyhlídkou na ostrov Sardinii. Polední pozornost. Osobní volno s možností koupání u skalisek nebo procházky po pobřežních útesech s panoramatickými výhledy na město, okolní malé ostrůvky nebo toulání se v historickém jádru města (katedrála, pevnost, schodiště krále Aragonského, námořní hřbitov, množství hospůdek a obchůdků s charakteristickými výrobky z korku a červeného korálu). Přesun podél východního pobřeží lemovaného písečnými plážemi do jižní části ostrova na ubytování v mobilhomech, večeře od stewarda.

7. den
Snídaně, výjezd do horského vnitrozemí přes přehradu Ospedale ke starodávné horské vesničce Zonza. Krátká zastávka a pokračování k průsmyku Col de Bavella (1 218 m n. m.). Pěší turistika dle fyzické zdatnosti v okolí grandiozních žulových jehel na známé horské trase GR 20, která prochází nejkrásnějšími částmi celé Korsiky. Polední pozornost. Odpoledne návrat údolím potoka Polischeli a soutěskou Solenzara na stejné ubytování, osobní volno s možností koupání, večeře od stewarda.
8. den
snídaně,Sartene, Propriano, Porto Vecchio

9.den
Snídaně, dopolední přesun podél východního pobřeží do Bastie. Prohlídka největšího města a přístavu na Korsice – náměstí Saint Nicholas s ponorkou Casabianca, několik nádherných kostelů, staré město s úzkými uličkami, přístav s citadelou. Polední pozornost. Rozloučení s ostrovem, odpolední trajekt z Korsiky, večer vylodění v italském Livornu. Přejezd přes Itálii do Rakouska.

10.den
příjezd do Prahy a Hradce Králové v poledních hodinách.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Itálie
Druh zájezdu
poznávací zájezd
Druh ubytování
bungalov
Stravování
polopenze
Doprava
autobus
Délka zájezdu
6-9 dní
Termín zájezdu - od
20.09.2019
Termín zájezdu - do
29.09.2019
Název letoviska / místa
Sardinie, Korsika
Popis letoviska / místa
Název ubytovacího zařízení
Sardinie, Korsika
Popis ubytovacího zařízení

Sardinie a Korsika - ostrovní perly

Zavřít Zavřít
Prodávající
Jiří Kamínek
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!