Home Zájezdy, dovolená Zájezdy Nejkrásnější údolní cyklostezky Jižního Tyrolska
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Nejkrásnější údolní cyklostezky Jižního Tyrolska

Celá ČR
19. 6. 2019 - 13:36
7 990 Kč
Prodávající

Popis

Překrásná příroda italských Dolomitů, výhledy na horské štíty, půvabné horské vesničky a malebná historická města Brixen, Sterzing, Bruneck a Bolzano s příjemnými restauracemi, zurčící potůčky i údolí dravých řek, horská jezera, louky plné květin, středověké hrady, část cyklostezek vede po zrušených železničních tratích s osvětlenými tunely, to vše a ještě mnoho dalšího nabízí Jižní Tyroly a vše je možné shlédnout na kole po cyklistických stezkách. Vybrali jsme ta nejmalebnější údolí Eisacktal, Pustertal, Tauferertal a Ahrntal, Val di Landro.
Trasy jsou naplánované pro všechny věkové i výkonnostní kategorie s podporou autobusu, ubytování na jednom místě ve 3* hotelu s výtečnou polopenzí a venkovním bazénem a možností konzumace vlastních nápojů při večerním posezení v restauraci.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Itálie
Turistický region
Dolomiti Superski
Druh zájezdu
sportovní zájezd
Druh ubytování
hotel
Úroveň ubytování
***
Stravování
polopenze
Doprava
autobus
Délka zájezdu
3-5 dní
Termín zájezdu - od
03.07.2019
Termín zájezdu - do
08.07.2019
Název letoviska / místa
Jižní Tyroly
Popis letoviska / místa
Program zájezdu: 1. den: ranní odjezd z ČR a denní přejezd přes Německo a Rakousko do Itálie. Příjezd k ubytování, ubytování a večeře. Odjezdová místa z Prahy a dalších míst budou upřesněna. 2. den: autobusem na Brenner a odtud na kole po nové cyklostezce, částečně po zrušené železniční trati přes Sterzing (prohlídka nádherného historického centra), projedeme a navštívíme rozsáhlou pevnost Franzensfeste, neunikne nám věhlasný klášter v Neustifftu s možností ochutnávky místních specialit a místního vína. Cyklistický den můžeme ukončit v historickém „Havlíčkově“ Brixenu. Havlíček byl zde sice ve vyhnanství, ale skvělé klima jeho nemocné ženě i jemu v podstatě prodloužilo život. Návrat autobusem na hotel, zdatnější mohou přes Elvas dojet na kole. 3. den: na kole přejedeme po náhorní rovině přes Elvas a sjedeme do Brixenu a dále po cyklostezce kolem řeky Eisack přes malebný Klausen a dále údolím jablek a vína se starými obrannými hrady do historického Bolzana (možná prohlídka). Před Bolzanem možnost výjezdu lanovkou na Bauernkohlern s výhledy (jízdenka není v ceně). Z Bolzana návrat autobusem na ubytování. 4. den: autobusem přejedeme do Sand in Taufers – prohlídka hradu (vstupné není v ceně), pro zájemce možný výjezd lanovkou na Speikboden a po cyklostezce do Brunecku (prohlídka historického centra) a přes Kiens s barokním hradem Ehrenburg, kolem řeky Riens do Muhlbachu a Schabsu. Výjezd na ubytování autobusem nebo na kole. 5. den: autobusem přejedeme k jezeru Durrensee (nedaleko Cortiny), odtud údolím řeky Riens přes Toblach a po Pustertálské cyklostezce do Brunecku. Zde ukončíme náš zájezd u Aquareny Cron4. Možnost koupání. Večer odjezd přes Rakousko a Německo do ČR. 6. den: v nočních až ranních hodinách návrat do odjezdového místa v ČR.. Povrch: asfalt a zpevněný povrch, mimo možných MTB výjezdů na okolní kopce. Obtížnost: 1-2, kvalitní asfaltové a zpevněné cyklostezky, které zvládne každý cykloturista. Pro milovníky horských kol a volných terénů (MTB) možnost vlastního programu – mnoho skvělých tras s výjezdem do přírody přímo od hotelu Waldesruh. Doporučené trasy na místě. Z technických důvodů je nutné přepravu elektrokol odsouhlasit před přihlášením na zájezd (zaslat průměr a detail rámu) a zaslat detailní fotku elektrokola. Možnost změny cyklistického programu z důvodu povětrnostních podmínek vyhrazena. CK KOPŘIVA TURIST s.r.o. je řádně pojištěna proti úpadku u ČPP,a.s., žádné další pojištění není v zahrnuto v ceně.
Název ubytovacího zařízení
hotel Waldesruh
Popis ubytovacího zařízení
Ubytování a polopenze: Viums - hotel WALDESRUH*** - krásné ubytování v rodinném pensionu, velké příjemné pokoje dvou nebo třílůžkové, všechny pokoje s příslušenstvím (koupelna+WC), ručníky a osušky jsou na pokojích, připojení WiFi – bezplatné, báječná polopenze - snídaně formou švédských stolů a večeře 4 chody – předkrmy tyrolské a italské speciality. Majitelé pensionu se přímo stará o spokojenost se stravou a ubytováním. U pensionu k dispozici bazén na plavání. V pensionu je možné popíjet v příjemné klubovně a používat jejich sklo. Majitelé hotelu také nabízejí možnost si u nich objednat víno, točené pivo, expresso, nealkoholické nápoje…., ale není to podmínkou k posezení. Večerní zábava není omezena žádnou hodinou, jak bar tak i klubovna je plně k dispozici účastníkům zájezdu. Kromě těchto prostor je dále k dispozici garáž, k případnému uskladnění kol.

Nejkrásnější údolní cyklostezky Jižního Tyrolska

Zavřít Zavřít
Prodávající
Martin KOPŘIVA
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!